Társoldalunk:

Rendhagyó mezcserével búcsúzott szeretett csapatától az argentin focista - videó

2021.01.18. 09:44

Utolsó meccsét játszotta csapatában vasárnap a Schelke elleni bajnokin David Abraham, az Eintracht Frankfurt argentin kapitánya. A lefújás után mezt cserélt, de ezt nem az ellenfél egyik játékosával tette.

A Schalke elleni 3-1-es győzelem volt az argentin védő 185., egyben utolsó mérkőzése az Eintrachtban. A 34 éves védő már hetekkel korábban bejelentette, hogy visszatér hazájába. A mérkőzés lefújása után jött a szokás mezcsere, Abraham pedig utolsó frankfurti meccsén viselt mezét Manuel Gräfe játékvezetővel cserélte el. Valószínű, ez hiányzott még a gyűjteményéből.

A karrierje kezdetén Argentínában, majd Európába átköltözve előbb Svájcban focizó Abraham a Baselben, majd a Getafében játszott, mielőtt 2013-ban a Bundesligába szerződött volna. Két és fél évig volt a Hoffenheim játékosa, amelyikkel első meccsét éppen Frankfurtban játszotta, és mint mondta, azonnal elvarázsolta a közeg, és csak arra vágyott, hogy az Eintracht játékosa lehessen.

Ez végül 2015 végén össze is jött, és hat éven át volt a klub meghatározó játékosa, amelyikkel 2018-ban Német Kupát nyert, a döntőben 3-1-re legyőzve a Bayern Münchent. A klub szurkolói ezzel a drapáriával búcsúztak tőle: "Nagy sas, nagy harcos, nagyszerű ember".

Az argentin nemzeti csapatokban az U20-as válogatottásgig vitte, ott azonban feljutott a csúcsra: 2005-ben tagja volt a világbajnoki címet nyerő csapatnak, mások mellett Lionel Messivel, Fernando Gagóval, Sergio Agüeróval és Pablo Zabaletával együtt.