Rendhagyó mezcserével búcsúzott szeretett csapatától az argentin focista - videó

Eintracht Frankfurt - FC Schalke 04 Sports soccer Bundesliga Hesse Group Neutral David Abraham (Eintracht Frankfurt)
17 January 2021, Hessen, Frankfurt/Main: Football: Bundesliga, Eintracht Frankfurt - FC Schalke 04, Matchday 16 at Deutsche Bank Park. Frankfurt's David Abraham (r) and referee Manuel Gräfe exchange shirts after the match. Photo: Arne Dedert/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series.
Vágólapra másolva!
Utolsó meccsét játszotta csapatában vasárnap a Schelke elleni bajnokin David Abraham, az Eintracht Frankfurt argentin kapitánya. A lefújás után mezt cserélt, de ezt nem az ellenfél egyik játékosával tette.

A Schalke elleni 3-1-es győzelem volt az argentin védő 185., egyben utolsó mérkőzése az Eintrachtban. A 34 éves védő már hetekkel korábban bejelentette, hogy visszatér hazájába. A mérkőzés lefújása után jött a szokás mezcsere, Abraham pedig utolsó frankfurti meccsén viselt mezét Manuel Gräfe játékvezetővel cserélte el. Valószínű, ez hiányzott még a gyűjteményéből.

David Abraham (captain of Eintracht Frankfurt) retires from professional football and swaps his last Bundesliga jersey with the ref, Manuel Gräfe from r/soccer

A karrierje kezdetén Argentínában, majd Európába átköltözve előbb Svájcban focizó Abraham a Baselben, majd a Getafében játszott, mielőtt 2013-ban a Bundesligába szerződött volna. Két és fél évig volt a Hoffenheim játékosa, amelyikkel első meccsét éppen Frankfurtban játszotta, és mint mondta, azonnal elvarázsolta a közeg, és csak arra vágyott, hogy az Eintracht játékosa lehessen.

Ez végül 2015 végén össze is jött, és hat éven át volt a klub meghatározó játékosa, amelyikkel 2018-ban Német Kupát nyert, a döntőben 3-1-re legyőzve a Bayern Münchent. A klub szurkolói ezzel a drapáriával búcsúztak tőle: "Nagy sas, nagy harcos, nagyszerű ember".

Az argentin nemzeti csapatokban az U20-as válogatottásgig vitte, ott azonban feljutott a csúcsra: 2005-ben tagja volt a világbajnoki címet nyerő csapatnak, mások mellett Lionel Messivel, Fernando Gagóval, Sergio Agüeróval és Pablo Zabaletával együtt.