Kikapott a DVTK-tól, megszakadt a Ferencváros bajnoki veretlensége - videó

REBROV, Szerhij
Kijev, 2020. december 8. Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője (j) a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában játszott Dinamo Kijev-Ferencváros mérkőzésen a kijevi Olimpiai Stadionban 2020. december 8-án. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga második fordulójából elhalasztott mérkőzéssel indult újra a hazai futballélet szerda este. Az edzőváltáson és a játékosállományát tekintve jelentősen átalakult DVTK látogatott a Ferencváros otthonába. A mérkőzést végig a Ferencváros irányította, több helyzetet is kidolgozott, azonban nem sikerült feltörni a DVTK védelmét, sőt, a meccs hajrájában a DVTK szerzett gólt és nyert 1-0-ra.

Szűk egy hónapot követően ismét meccset rendeztek a magyar bajnokságban. Az FTC-DVTK mérkőzésre eredetileg augusztus végén került volna sor, azonban a zöld-fehérek a Bajnokok Ligája selejtezőjében voltak érdekeltek, amiért halasztást kértek a Magyar Labdarúgó Szövetségtől.

A halasztás ellenére a két csapat már találkozott egymással a szezonban, december 5-én a Fradi 3-1-re tudott nyerni Miskolcon. Akkor Baturina, Zubkov és Uzuni góljaira csak Pedro tudott tizenegyesből válaszolni, de ez kevés volt, hogy megszorongassa a címvédőt.

A két csapat pont a tabella két végpontjáról várta a találkozót.

A Ferencváros újabb címvédése felé haladva kilenc pontos előnnyel vezette az NB I-et a kezdősípszó előtt, ráadásul hihetetlen, de már 61 mérkőzés óta nem kapott ki hazai pályán.

Míg a Diósgyőr a 12., utolsó helyről várta a meccset, mindössze tíz megszerzett ponttal tizenöt forduló alatt.

A Diósgyőr legutóbbi hat első osztályú meccsét elveszítette, ezzel szemben a fővárosiak még veretlenek az idényben, legutóbbi hét összecsapásukat egyaránt megnyerve. Míg a DVTK-nál Zoran Zekić személyében új vezetőedzőt neveztek ki a téli szünetben, addig a hazaiaknál Szergej Rebrov helye megkérdőjelezhetetlen a kispadon. Az ukrán szakember a

Dibusz - Botka, Blazic, Dvali, Heister - Somalia, Laidouni, Haratin - Uzuni, Tokmac, Zubkov

kezdőcsapatot küldte pályára.

Az első pillanatoktól kezdve a Ferencváros irányította a mérkőzést, amelynek nyolcadik percében Heister nagy igyekezetében még kis híján Rebrovot is elkaszálta.

Az első negyedóra legnagyobb lehetősége az FTC előtt adódott a 14. percben, miután Uzuni kapott kiváló labdát, és fejelt kapura, azonban Antal bravúrral védeni tudott, így maradt a 0-0. A hazai csapat óriási mezőnyfölényt kialakítva futballozott ebben a periódusban, gyakorlatilag mintha emberelőnyben játszottak volna. Sokat elmondó adat, hogy ennyi idő alatt nyolc szögletet is elvégzett a Fradi. Az első 45 percben végül nem esett gól, pedig a hazaiak mindent megtettek ennek érdekében.

A szünetet követően is az FTC irányította a találkozót, ugyanakkor a DVTK védelmét nem sikerült feltörni, sőt, néhány ellenakcióra is futotta a vendégek erejéből.

Sőt, Asmir Suljic csereként beállva a második labdaérintéséből gólt szerzett a 84. percben, igaz, ehhez kellett a ferencvárosi védelem hibája is.

Ezek után a 89. percben a DVTK vezetőedzője le is cserélte Suljicot, ami fogalmazzunk úgy, hogy nem sűrűn fordul elő, ha csak nem sérülés volt a háttérben.

A Fradi mindent megtett a továbbiakban az egyenlítésért, de ez már nem sikerült a zöld-fehéreknek, így elszenvedte első vereségét a bajnoki címvédő a bajnokságban. Ráadásul megszakadt az FTC rendkívül sorozata is, mert 62. hazai bajnokiján nem tudta megőrizni a csapat a veretlenségét.

A 90 percet követően 1-0-val ért véget az elmaradt bajnoki pótlása, amellyel a Ferencváros továbbra is kilenc ponttal vezeti a tabellát a második helyezett MOL Fehérvár előtt.