Társoldalunk:

A Manchester City nehezen, de nyerni tudott a szakadó esőben - videó

2021.01.20. 21:03

A Manchester City 2-0-ra legyőzte az Aston Villa csapatát az angol labdarúgó-bajnokság 1. fordulójából elhalasztott szerda esti mérkőzésén.

A januárban egyre jobb formát mutató manchesteriek már a találkozó legelején magukhoz ragadták a kezdeményezést, gólt azonban nem sikerült lőniük. Az első félidő legfontosabb eseménye Kyle Walker sérülése volt. Az angol védőt a 28. percben a nemrég 50. születésnapját ünneplő Pep Guardiola kénytelen volt lecserélni, a helyén Oleksandr Zinchenko folytatta.

A City a második játékrészben is fölényben futballozott, de előbb Ilkay Gündogan alig lőtt fölé, majd pár perccel később Joao Cancelo a kapufát találta el. A 68. percben mégis az Aston Villa került óriási helyzetbe, azonban Douglas Luiz kísérletét Éderson bravúrral védeni tudta.

A 79. percben Bernardo Silva góljával megszerezte a vezetést a City. A portugál szélső az ellenfél kapusának eladott labdája után kapott jó passzt Rodritól, majd a a kapu hosszú sarkába tekert.

A hajrában az Aston Villa már nem tudott egyenlíteni, sőt a 89. percben a hazaiak kezezés miatt tizenegyeshez jutottak, amt Gündogan gólra is tudott váltani.

A City 2-0-ra nyerni tudott az 1. fordulóból elhalasztott találkozón. Pep Guardiola csapata ezzel átvette a vezetést a Premier League-ben.

Premier League, 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Manchester City - Aston Villa 2-0 (0-0)