Társoldalunk:

Matthäus vagy Klopp lehetne Löw utódja a német fociválogatottnál

2021.01.21. 14:12

A számos Bundesliga-csapatnál megfordult Armin Veh szerint a korábbi magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus lehetne Joachim Löw utódja a német labdarúgó-válogatottnál.

Az 59 éves tréner csütörtökön, a Bundesligashow című rádiós műsorban leszögezte, a játékosként világbajnok és aranylabdás szakembernek megvan a megfelelő tekintélye és mindent tud a futballról. Hozzátette: nincs sok alternatíva arra az esetre, ha Löw a nyári Európa-bajnokságot követően távozna posztjáról, egyedül Jürgen Kloppot tudná elképzelni a Nationalelf élén, ugyanakkor véleménye szerint a világ legjobb edzőjének az elmúlt két évben megválasztott szakember nem hagyná ott az angol bajnok Liverpool kispadját.  

A német válogatottsági rekorder jelenleg a Sky csatorna szakkommentátoraként dolgozikForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Robert Michael

Az 59 éves Matthäus 2011 óta nem dolgozott edzőként, akkor a bolgár nemzeti tizenegyet irányította. A magyar válogatott kispadján 28 alkalommal ült 2003 és 2005 decembere között. A német válogatottsági rekorder jelenleg a Sky csatorna szakkommentátoraként dolgozik.