Szergej Rebrov: Két és fél hét felkészülés semmire sem elég

fbl Horizontal
Ferencvaros' Ukrainian head coach Serhiy Rebrov during the UEFA Champions League football match between Dynamo Kiev and Ferencvaros at the Olympiyskiy stadium in Kiev on December 8, 2020. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)
Vágólapra másolva!
Bombameglepetéssel kezdődött a labdarúgó NB I tavaszi idénye: a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a tabella utolsó helyén álló DVTK 1-0-ra nyert a listavezető FTC otthonában. A találkozó után így értékeltek az edzők.

„Két és fél hét nem elég a tökéletes felkészülésre. A Diósgyőr megtalálta a nyerő taktikát. Alakítottunk ki helyzeteket, de gól nélkül nem lehet meccset nyerni" - ezt mondta a vesztes csapat edzője, az ukrán Szergej Rebrov, aki hozzátette:

Az első félidőben talán több helyzetet tudtunk kialakítani. A vereségtől függetlenül előre kell tekintenünk, és készülni a következő meccsre."

Szergej Rebrovnak ez volt az első hazai veresége a Ferencváros edzőjeként Forrás: AFP/Sergei Supinsky

Rebrovnak a Ferencváros edzőjeként ez volt az első olyan vesztes mérkőzése, amikor a csapata hazai pályán kapott ki.

A horvát Zoran Zekic ezzel a nem mindennapi győzelemmel mutatkozott be a DVTK kispadján. Ő a következőket mondta: "Mindenki a csapat érdekeit szem előtt tartva játszott. Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Fradi birtokolta többet a labdát, nekünk nagyrészt védekeznünk kellett. Néhány pillanatot elszalasztottunk a kontrákra, nem úgy sikerültek az utolsó passzok, de így is nagyon hálás vagyok a játékosoknak." Hozzátette: hatalmas jelentősége van annak, hogy győzni tudtak a Groupama Arénában.