Társoldalunk:

Szergej Rebrov: Két és fél hét felkészülés semmire sem elég

2021.01.21. 07:42

Bombameglepetéssel kezdődött a labdarúgó NB I tavaszi idénye: a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a tabella utolsó helyén álló DVTK 1-0-ra nyert a listavezető FTC otthonában. A találkozó után így értékeltek az edzők.

„Két és fél hét nem elég a tökéletes felkészülésre. A Diósgyőr megtalálta a nyerő taktikát. Alakítottunk ki helyzeteket, de gól nélkül nem lehet meccset nyerni" - ezt mondta a vesztes csapat edzője, az ukrán Szergej Rebrov, aki hozzátette:Sajnos a rekordoknak is véget kell érniük egyszer. Elég mélyen védekezett az ellenfél, nálunk pedig hiányzott a kreatív játék a középpályán. Az első félidőben talán több helyzetet tudtunk kialakítani. A vereségtől függetlenül előre kell tekintenünk, és készülni a következő meccsre."

Szergej Rebrovnak ez volt az első hazai veresége a Ferencváros edzőjekéntForrás: AFP/Sergei Supinsky

Rebrovnak a Ferencváros edzőjeként ez volt az első olyan vesztes mérkőzése, amikor a csapata hazai pályán kapott ki. 

A horvát Zoran Zekic ezzel a nem mindennapi győzelemmel mutatkozott be a DVTK kispadján. Ő a következőket mondta: "Mindenki a csapat érdekeit szem előtt tartva játszott. Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Fradi birtokolta többet a labdát, nekünk nagyrészt védekeznünk kellett. Néhány pillanatot elszalasztottunk a kontrákra, nem úgy sikerültek az utolsó passzok, de így is nagyon hálás vagyok a játékosoknak." Hozzátette: hatalmas jelentősége van annak, hogy győzni tudtak a Groupama Arénában.

Korábban nyertem már a PSV otthonában is, de ennyire boldog akkor sem voltam, mert ebben a nehéz helyzetben, amiben most a Diósgyőr van, óriási értéke van ennek a sikernek."