Társoldalunk:

Minden versenysorozatából kizárná a FIFA a Szuperligában játszó focistákat

2021.01.21. 14:01

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és a hat kontinentális tagszövetség közleményt adott ki a leggazdagabb európai klubok által létrehozni tervezett zárt európai Szuperligával kapcsolatban. A közleményben hangsúlyozták, hogy egy ilyen versenysorozatot sem a FIFA, sem pedig tagszövetségei nem fognak elismerni.

A Gianni Infantino FIFA-elnök, az európai szövetséget irányító Aleksander Ceferin, valamint a hat kontinentális szövetség elnöke által aláírt közlemény szerint azon klubok és játékosok, amelyek és akik mégis pályára lépnének a FIFA és tagszövetségei által el nem ismert versenysorozatban, azok később nem vehetnek részt a FIFA vagy annak szövetsége által szervezett semmilyen versenyen - olvasható a Skysport oldalán.

A FIFA és tagjai a klubvilágbajnokságot tekintik az egyetlen világméretű klubversenynekForrás: AFP/Ozan Kose

A nyilatkozatban az is szerepel, 

hogy a FIFA és tagjai a klubvilágbajnokságot tekintik az egyetlen világméretű klubversenynek. 

A tervezett európai Szuperligában szereplő csapatok nem vehetnének részt a kupaküzdelmekben Európában, azaz nem indulhatnának a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában, illetve az idén induló új kupasorozatban, az Európa Konferencialiga küzdelmeiben. A klubok játékosai nem szerepelhetnének válogatottjukban kontinentális tornákon, világbajnokságon és azok selejtezőin, valamint a Nemzetek Ligájának mérkőzésin sem.