Társoldalunk:

Győzelmi kényszerbe került a Premier League-ben a Liverpool

2021.01.21. 07:51

A Liverpool négy meccse nyeretlen az angol bajnokságban. Döntetlen a West Brom és a Newcastle ellen, vereség a Southamptontól, majd következett a Manchester United elleni, hétvégi meccs, amin 0-0 lett a végeredmény, pedig ha ott nyer, élre is állhatott volna ideiglenesen a Liverpool.

Jürgen Klopp csapata abban a tudatban léphet pályára csütörtök este a 17. helyezett Burnley ellen, hogy egy esetleges győzelemmel sem léphet feljebb a negyedik helynél.

Jürgen Klopp csapata négy mérkőzés óta nyeretlenForrás: AFP/Adam Davy

A Liverpool hátránya négy pont az egy meccsel többet játszott Leicester City és hat az éllovas Manchester United mögött, míg a City úgy a második két ponttal lemaradva, hogy egy meccsel kevesebbje van.

A Liverpool egy évvel ezelőtt 18 meccset követően veretlenül, 52 ponttal állt az élen, miközben most 34 pontja van Kloppéknak. A Manchester United egy évvel ezelőtt 19 meccsen 28 pontot gyűjtött, miközben most Solskjaer csapatának már van 40 pontja. A két ősi rivális hétvégén egyébként újra találkozik, miután az FA-kupában is összekerültek.

A Liverpoolra ezt követően is nehéz sorozat vár, sorrendben a Tottenham, a West Ham, a Brighton, majd a Manchester City és a Leicester City következik majd a Premier League-ben.