Társoldalunk:

Tengerparti házat venne a Real Madridot legyőző kiscsapat játékosainak a klub elnöke

2021.01.21. 07:44

Miután a spanyol harmadosztályban játszó Alcoyano csapata óriási meglepetésre 2-1-re legyőzte a Real Madridot, az újságírók szinte nekirontottak a szégyenteljes produkciót nyújtó madridi csapatnak. A földön fekvőbe nem illik belerúgni, itt és most azonban senki sem veszi ezt figyelembe.

Az AS című spanyol sportnapilap főszerkesztője, Tomás Roncero szerkesztőségi vezércikkben ment neki a kieső Realnak. Ezt írta: A Real Madrid történelmének egyik szégyenteljes napja volt ez. Az Alcoyano történelmet írt azzal, hogy kiverte a kupából a Madridot, mert ők tisztelték a sportot és a játékot. Ez az egész egy rémálom. Zidane virága örökké elsorvadt, itt már nem lehet mit tenni."

A spanyol kiscsapat edzője, Vicente Parras a következőket mondta: "Amit ma tettünk az egy óriási győzelem, nincsenek erre szavak, teljesen hatástalanítottuk a Real Madridot.

A harmadosztályú Alcoyano kiütötte a spanyol kupából a Realt - így örültek a játékosokForrás: Libre Uso/Jose Antonio Sanz

Láttátok Benzema, Kroos, vagy Hazard arcát, arra minden rá volt írva. Elmondhatatlanul büszke vagyok a csapatomra."

Az Alcoyano elnöke, Toni Justicia szinte eszét vesztette örömében: "700 ezer eurós a teljes költségvetésünk. Ha most a játékosok azzal jönnének, hogy vegyek nekik egy tengerparti lakást, isten bizony megvenném nekik. Erre aztán a világon senki sem számított, ami itt történt."

A Real Madrid edzője, Zinedine Zidane azt mondta, hogy minden felelősség az övé, ezt vállalja is. A francia tréner hozzátette: ez edzői pályafutásának legfájdalmasabb veresége. "Úgy vélik, hogy nevetségesek lettünk volna?" - kérdezett vissza Zidane a meccs utáni sajtótájákoztatón. "Ezek az önök szavai, mint ahogyan az is, hogy szégyennek minősítik a játékunkat.

Zinedine Zidane edzői pályafutásának legnagyobb szégyene volt ez a kupakiesésForrás: Marca

Ezek olyan dolgok, amik a futballban bármikor megtörténhetnek. A felelősséget kell vállalni ebben az esetben. De mi még az önök kedvéért sem fogunk megőrülni. Folytatjuk a munkát. Ami a saját sorsomat illeti: nyugodt vagyok. Az idő eldönti, mi fog történni."

Forrás