Társoldalunk:

Kiderült, hogy mikor döntenek Zidane sorsáról a Real Madridnál

2021.01.21. 10:13

Hihetetlen vereségbe szaladt bele a Real Madrid szerda este a Copa del Rey legjobb tizenhatba kerüléséért vívott harcban. A fővárosiakat a harmadosztályú Alcoyano a 2x15 perces hosszabbításban tíz emberre fogyatkozva verte 2-1-re.

A kiesést követő reggelen, csütörtökön a spanyol sportsajtó nem fogta vissza magát a Real Madrid kapcsán. A Marca szerint senki sem menekülhet ezután a kínos eset után, és az eredményt a Zidane-korszak legsúlyosabb vereségének tartja a lap. A Mundo Deportivo úgy írta le a meccset a Real számára, mint egy megalázó mérkőzést, míg az AS egyszerűen kínosnak nevezte a történteket.

A rendkívül fájó kiesés utáni reggelen a Marca még arról is írt, hogy a királyi klub vezetősége nem fog várhatóan a napokban döntést hozni arról, hogy kirúgják-e Zinedine Zidane-t, hanem megvárják a szezon végét. A madridi csapat még két trófeát nyerhet idén, a Bajnokok Ligáját és a La Ligát, igaz, egyik sem lesz egyszerű feladat.

A francia szakember egyébként nem tervez lemondani a vereséget követően, a találkozó után pedig ezt nyilatkozta: „Ez a futball. Egy harmadosztályú ellenfél ellen játszottunk, és meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Ez nem kínos vagy bármi ilyesmi. Ezek azok a dolgok, amelyek egy futballista karrierjében megtörténnek, és én ezért vállalom a felelősséget. Továbbra is keményen fogunk dolgozni... Ez egy újabb fájdalmas nap, mert nem szeretünk veszíteni, különösen a játékosok nem, ők nyerni akarnak."