A Real Madrid kiesése után Barcelona-szégyen a Spanyol Kupában - videó

fbl Horizontal
Barcelona's French forward Ousmane Dembele (2L) celebrates his goal during the Spanish League football match between Barcelona and Real Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona on November 7, 2020. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona a rendes játékidő mindkét félidejében kihagyott egy-egy büntetőt, így szégyenszemre hosszabbításra kényszerültek a harmadosztályú Cornellá ellen. Végül azonban Ousmane Dembélének a hosszabbítás harmadik percében lőtt bombagóljával, valamint Martin Braithwaite utolsó másodpercben esett találatával 2-0-ra győzni tudtak legalább és továbbjutottak a legjobb 16 közé, ahol a Real és az Atlético Madrid nem lesz ott, utóbbit éppen a Cornellá verte ki az előző fordulóban.

Ronald Koemant nem különösebben ijesztette meg a nagy rivális Real Madrid szerdai kiesése a szintén harmadosztályú Alcoyanóval szemben, mert a holland szakember is meglehetősen tartalékos tizenegyet küldött pályára.

A sztárok pihentetésébe így még az is belefért, hogy bemutatkozhasson az első csapatban a guineai születésű, de már spanyol utánpótlásválogatott középpályás, a 18 éves Ilaix Moriba Kourouma.

Utazással viszont nem fárasztották a Barca meccsre nevezett játékosait, Cornellá ugyanis tulajdonképpen a katalán tartományi székhely külvárosa.

A Barca játékosait azért óvatosságra inthette, hogy a sorozat előző fordulójában az Atlético Madridot ejtette ki 1-0-as győzelemmel a Cornellá. Ettől persze még Griezmannék (a francia volt talán az egyetlen a legjobbak közül, aki kezdett a meccsen) játszottak mezőnyfölényben, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani a hazai kapu előtt. Félóra után helyzetek és szögletek tekintetében is vezetett a harmadosztályú csapat.

A 39. percben úgy nézett ki, hogy megtörik a jég, de az Araujo megrúgásáért megítélt büntetőt Pjanics nem tudta belőni, egészen pontosan Ramón Juan kapus védett nagyszerűen. Miralem Pjanicsnak így továbbra is sincs gólja a Barcelonában, a Cornellá pedig továbbra sem kapott gólt a sorozat idei kiírásában.

Az 54. percben Griezmann beadása esett be kis híján a hazai kapuba, majd egy szabadrúgás variáció után lőtt a léc fölé, a másik oldalon pedig Eloy Gila lőtt kapásból az oldalhálóba. A szünetben Puig helyére beálló Dembélével legalább létszámban megvolt a Barca, mert a franciának értékelhető megmozdulása nem igen akadt.

Ronald Koeman a 73. percben Trincao és Kourouma helyett pályára küldte Pedrit és Busquetset, hátha velük többre mennek a lelkes hazaiak ellen. A 79. percben újabb esélyt kapott a Barca egy újabb büntető formájában, ezúttal Lenglet-t rúgták orrba a tizenegyespont magasságában. Hogy miért Dembélé lőtte a büntetőt, az rejtély:

Egy perccel később Netónak kellett nagyot védenie ráadásul, a 82. percben pedig Braithwaite törte el a labdát négy méterre a kaputól. A 89. percben pedig Ramón védett megint óriásit, Pjanic 18 méteres lövése a Barca mindkét 11-esénél veszélyesebb volt.

Jöhetett a hosszabbítás, ami egy újabb nagy Ramón-védéssel indult, azonban két perc elteltével Dembélé már úgy rúgta meg a labdát, ahogy illik, és ekkor már tehetetlen volt a Cornellá kapusa.

A gól után már nem maradt nyitott kérdés, a Barca állandósította a fölényét, és meglőhette volna többször is a második gólját, de erre egészen a hosszabbítás hosszabbításáig kellett várni, amikor sakk-mattig játszott helyzet végén Braithwaite gurított az üres kapuba.

Győzelmével a Barcelona jutott a legjobb 16 közé.

Eredmény, Király Kupa, a legjobb 16 közé jutásért:
Cornellá (harmadosztályú)–FC Barcelon 0-1 (0-0, 0-0)
gól: O. Dembélé 92., Braithwaitea 120+2.
kiállítva: Estellés 118.