Társoldalunk:

A Real Madrid kiesése után Barcelona-szégyen a Spanyol Kupában - videó

2021.01.21. 23:37

Az FC Barcelona a rendes játékidő mindkét félidejében kihagyott egy-egy büntetőt, így szégyenszemre hosszabbításra kényszerültek a harmadosztályú Cornellá ellen. Végül azonban Ousmane Dembélének a hosszabbítás harmadik percében lőtt bombagóljával, valamint Martin Braithwaite utolsó másodpercben esett találatával 2-0-ra győzni tudtak legalább és továbbjutottak a legjobb 16 közé, ahol a Real és az Atlético Madrid nem lesz ott, utóbbit éppen a Cornellá verte ki az előző fordulóban.

Ronald Koemant nem különösebben ijesztette meg a nagy rivális Real Madrid szerdai kiesése a szintén harmadosztályú Alcoyanóval szemben, mert a holland szakember is meglehetősen tartalékos tizenegyet küldött pályára.

A sztárok pihentetésébe így még az is belefért, hogy bemutatkozhasson az első csapatban a guineai születésű, de már spanyol utánpótlásválogatott középpályás, a 18 éves Ilaix Moriba Kourouma. 

Utazással viszont nem fárasztották a Barca meccsre nevezett játékosait, Cornellá ugyanis tulajdonképpen a katalán tartományi székhely külvárosa. 

A Barca játékosait azért óvatosságra inthette, hogy a sorozat előző fordulójában az Atlético Madridot ejtette ki 1-0-as győzelemmel a Cornellá. Ettől persze még Griezmannék (a francia volt talán az egyetlen a legjobbak közül, aki kezdett a meccsen) játszottak mezőnyfölényben, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani a hazai kapu előtt. Félóra után helyzetek és szögletek tekintetében is vezetett a harmadosztályú csapat.

A 39. percben úgy nézett ki, hogy megtörik a jég, de az Araujo megrúgásáért megítélt büntetőt Pjanics nem tudta belőni, egészen pontosan Ramón Juan kapus védett nagyszerűen. Miralem Pjanicsnak így továbbra is sincs gólja a Barcelonában, a Cornellá pedig továbbra sem kapott gólt a sorozat idei kiírásában.

Az 54. percben Griezmann beadása esett be kis híján a hazai kapuba, majd egy szabadrúgás variáció után lőtt a léc fölé, a másik oldalon pedig Eloy Gila lőtt kapásból az oldalhálóba. A szünetben Puig helyére beálló Dembélével legalább létszámban megvolt a Barca, mert a franciának értékelhető megmozdulása nem igen akadt. 

Ronald Koeman a 73. percben Trincao és Kourouma helyett pályára küldte Pedrit és Busquetset, hátha velük többre mennek a lelkes hazaiak ellen. A 79. percben újabb esélyt kapott a Barca egy újabb büntető formájában, ezúttal Lenglet-t rúgták orrba a tizenegyespont magasságában. Hogy miért Dembélé lőtte a büntetőt, az rejtély:

Egy perccel később Netónak kellett nagyot védenie ráadásul, a 82. percben pedig Braithwaite törte el a labdát négy méterre a kaputól. A 89. percben pedig Ramón védett megint óriásit, Pjanic 18 méteres lövése a Barca mindkét 11-esénél veszélyesebb volt.

Jöhetett a hosszabbítás, ami egy újabb nagy Ramón-védéssel indult, azonban két perc elteltével Dembélé már úgy rúgta meg a labdát, ahogy illik, és ekkor már tehetetlen volt a Cornellá kapusa.

A gól után már nem maradt nyitott kérdés, a Barca állandósította a fölényét, és meglőhette volna többször is a második gólját, de erre egészen a hosszabbítás hosszabbításáig kellett várni, amikor sakk-mattig játszott helyzet végén Braithwaite gurított az üres kapuba.

Győzelmével a Barcelona jutott a legjobb 16 közé.

Eredmény, Király Kupa, a legjobb 16 közé jutásért:
Cornellá (harmadosztályú)–FC Barcelon 0-1 (0-0, 0-0)
gól: O. Dembélé 92., Braithwaitea 120+2.
kiállítva: Estellés 118.