Sallai Roland: A Bayern München ellen szenzációs játszani

firo: 17.01.2021 Soccer: Soccer: 1st Bundesliga season 2020/21 FC Bayern Munich, Muenchen - SC Freiburg firo: 17.01.2021 Muenchen - SC Freiburg Soccer: Soccer: FC Bayern Munich 1st Bundesliga season 2020 SPO 21
firo: 17.01.2021 Soccer: Soccer: 1st Bundesliga season 2020/21 FC Bayern Munich, Muenchen - SC Freiburg duels, Roland Sallai, versus, Leon Goretzka Photo: Witters / via / firosportphoto | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A Bundesligában szereplő Freiburg magyar válogatott játékosa, a remek formában futballozó Sallai Roland saját teljesítményéről és a Bayern Münchennel kapcsolatos élményeiről is beszélt az NSO-nak adott interjújában.

Sallai Roland az utóbbi hetekben remek formában futballozik, a magyar válogatott szélső már 5 gólnál és 4 gólpassznál jár a német bajnokságban.

A hétközi fordulóban, szerdán szép átemeléssel egyenlített a Frankfurt ellen 2-2-re végződő mérkőzésen.

A találat kísértetiesen hasonlított a Schalke ellen szerzett góljára.

mondta Sallai.

A magyar játékos tele van önbizalommal, az eddigi 17 fordulóból csak egy alkalommal nem lépett pályára, csapatában hétről hétre remek teljesítményt nyújt.

"Érzem a bizalmat, ezért felszabadult vagyok a pályán.

Sokkal több mindent meg merek csinálni, amit talán egy évvel ezelőtt nem engedhettem volna meg magamnak.

Ehhez az kellett, hogy gólokat szerezzek és gólpasszokat adjak, átszakadt a gát bennem. Minden klappol most Freiburgban, de tudom, nem dőlhetek hátra" - tette hozzá.

Sallai a Bayern ellen is lendületesen futballozott Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Lennart Preiss

A Freiburg jó formát mutat a Bundesligában, az utóbbi 9 fordulóban csak a címvédő Bayern München ellen szenvedett vereséget. Sallai természetesen azon a mérkőzésen is játszott, el is mondta milyen élmény volt a rekordbajnok ellen futballozni.

Ugyanakkor felszabadultan is lehet futballozni, mert a címvédőt nyomja az esélyesség terhe. Jól teljesítettünk a Bayern ellen, méltó partnerei voltunk. Nagyon élveztem a müncheni összecsapást" - osztotta meg tapasztalatait.

A bajnokság első fele már lement a Bundesligában, a Freiburg jelenleg a 9. helyen áll, csupán öt pontra az Európa-liga-indulást jelentő ötödik pozíciótól, ettől függetlenül a klub elsődleges célja a bennmaradás kiharcolása.

Saját személyes tervei kapcsán azt mondta, hogy nem jósolná meg számszerűen, mennyi gólt fog szerezni, de minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a lehető legtöbbet kihozza ebből az idényből.

A Freiburg Sallaival a soraiban legközelebb a Stuttgartot fogadja hazai pályán a német bajnokságban.