Társoldalunk:

Sallai Roland: A Bayern München ellen szenzációs játszani

2021.01.22. 10:00

A Bundesligában szereplő Freiburg magyar válogatott játékosa, a remek formában futballozó Sallai Roland saját teljesítményéről és a Bayern Münchennel kapcsolatos élményeiről is beszélt az NSO-nak adott interjújában.

Sallai Roland az utóbbi hetekben remek formában futballozik, a magyar válogatott szélső már 5 gólnál és 4 gólpassznál jár a német bajnokságban. A hétközi fordulóban, szerdán szép átemeléssel egyenlített a Frankfurt ellen 2-2-re végződő mérkőzésen. A találat kísértetiesen hasonlított a Schalke ellen szerzett góljára. 

Próbálom mindig felmérni a lehetőségeimet, amikor helyzetbe kerülök, és szerencsére a Schalke majd az Eintracht Frankfurt ellen is jó döntést hoztam" - mondta Sallai.

A magyar játékos tele van önbizalommal, az eddigi 17 fordulóból csak egy alkalommal nem lépett pályára, csapatában hétről hétre remek teljesítményt nyújt.

"Érzem a bizalmat, ezért felszabadult vagyok a pályán. Sokkal több mindent meg merek csinálni, amit talán egy évvel ezelőtt nem engedhettem volna meg magamnak. Ehhez az kellett, hogy gólokat szerezzek és gólpasszokat adjak, átszakadt a gát bennem. Minden klappol most Freiburgban, de tudom, nem dőlhetek hátra" - tette hozzá.

Sallai a Bayern ellen is lendületesen futballozottForrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Lennart Preiss

A Freiburg jó formát mutat a Bundesligában, az utóbbi 9 fordulóban csak a címvédő Bayern München ellen szenvedett vereséget. Sallai természetesen azon a mérkőzésen is játszott, el is mondta milyen élmény volt a rekordbajnok ellen futballozni. A Bayern München ellen szenzációs játszani. Mindig kiderül, hogy rengeteget lehet tanulni a bajor klub sztárjaitól. Ugyanakkor felszabadultan is lehet futballozni, mert a címvédőt nyomja az esélyesség terhe. Jól teljesítettünk a Bayern ellen, méltó partnerei voltunk. Nagyon élveztem a müncheni összecsapást" - osztotta meg tapasztalatait.

A bajnokság első fele már lement a Bundesligában, a Freiburg jelenleg a 9. helyen áll, csupán öt pontra az Európa-liga-indulást jelentő ötödik pozíciótól, ettől függetlenül a klub elsődleges célja a bennmaradás kiharcolása. Saját személyes tervei kapcsán azt mondta, hogy nem jósolná meg számszerűen, mennyi gólt fog szerezni, de minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a lehető legtöbbet kihozza ebből az idényből.

A Freiburg Sallaival a soraiban legközelebb a Stuttgartot fogadja hazai pályán a német bajnokságban.