Vágólapra másolva!
Az olasz bajnokság 19. forduló rangadójának ígérkező AC Milan-Atalanta meccsen 3-0-s vendégsiker született. A listavezető milánói csapat így nem tudta növelni előnyét a táblázaton a városi rivális Interrel szemben, amelyik csak döntetlent játszott az Udinese vendégeként.

Nagyon jól kezdte a meccset a Milan, már az első percekben az idei szezonban remekül játszó Ibrahimovic veszélyes lövést küldött az Atalanta kapujára. Az Atalanta a 14. percben veszélyezetett, de Hateboer lövését Kessie blokkolni tudta, így a labda csak az oldalhálót érintette. Pár perccel később Ilicic ugratta ki Hateboert, akinek éles lövését Donnarumma kivédte.

Ibrahimovic már a meccs elején veszélyes volt Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Pier Marco Tacca

Nagyon veszélyes támadásokat vezetett a vendég Atalanta, főleg Ilicic volt elemében. A Milan csapata próbált ellentámadásba lendülni, de nehezen tudtal eljutni a vendégek kapujáig. A 25. percben megszerezte a vezetést az Atalanta: a rosszul helyezkedő Kalulu mellől Romero csúsztatott meg parádésan egy beadást, Donnarumma már nem tudott védeni.

A 36. percben a Milan tizenhatosa előtt végezhetett el szabadrúgást az Atalanta, miután Ilicic ellen szabálytalankodtak. A szlovén játékos erős lövését nagy nehezen tudta kivédeni a hazaiak kapusa.

Az első félidő egygólos Atalanta vezetéssel zárult.

Ilicic nagyon élénk játékot mutatott az első félidőben Forrás: AFP/Miguel Medina

Az Atalanta letámadása a második félidő elején is sokszor megzavarta a Milan csapatát. Az 51. percben Kessie könyöklése után Ilicic a tizenhatoson belül a földre került, a bíró pedig tizenegyest adott a vendégeknek. Ilicic magabiztos volt, belőtte a büntetőt, így az Atalanta már két góllal vezetett a listavezető Milan otthonában.

A 61. percben majdnem hárommal vezethetett volna a vendég csapat: Ilicic kiváló labdát adott a védők mögül berobbanó Zapatának, aki előreugorva a kapu fölé fejelte a labdát.

Ibrahimovic nem tudott segíteni a csapatán, a háttérben Ilicic volt a meccs legjobba Forrás: AFP/Miguel Medina

Húsz perccel a meccs vége előtt a csereként beálló horvát Mario Mandzukic is bemutatkozott az AC Milan csapatában. Hiába, mert ő sem tudott segíteni. Sőt, a 74. percben Zapata fejese a kapufán csattant, újból nagyon közel járt a gólhoz az Atalanta.

Az utolsó negyedórára teljesen szétesett a Milan, a vendég csapat sorra alakította ki a helyzeteket.

A Milan a 77. percben labdát vesztett a középpályán, majd Romero passzából Zapata bombázta be a labdát a kapuba.

Az utolsó tíz percben nagyobb fokozatra kapcsolt az AC Milan, de még szépíteni sem tudott. A vereség ellenére az Internek nem sikerült közelebb kerülniük a táblázaton az ősi rivális AC Milanhoz, mivel Antonio Conte csapata csak döntetlent játszott az Udinese vendégeként.

A Serie A 19. fordulójának korábbi összecsapásán az AS Roma szoros meccset játszva 4-3-ra győzte le a Spezia együttesét. A Fiorentina pedig otthon 2-1-re legyőzte a sereghajtó Crotonét.

Serie A, 19 forduló:
AS Roma-Spezia 4-3 (1-1)
AC Milan-Atalanta 0-3 (0-1)
Udninese-Inter (0-0)
Fiorentina-Crotone 2-1 (2-0)