Óriási bajban van a Barcelona, bármikor csődbe mehet a klub

Lionel Messi Barcelona Ronald Koeman
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi leaves the pitch after being presented a red card during the Spanish Super Cup final football match between FC Barcelona and Athletic Club Bilbao at La Cartuja stadium in Seville on January 17, 2021. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP)
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint egyre nagyobb bajban van az FC Barcelona. A világ egyik leghíresebb fociklubja hatalmas adósságot halmozott fel. A magas játékosfizetések és a korábbi igazolásokra költött pénz okozta gondok mellett a globális koronavírus-járvány miatt a bevételek is jelentősen megcsappantak.

Csak a 2020-as évben több százmillió eurót veszített a katalán klub a betegség miatt, mert be kellett zárniuk a stadiont, így a jegybevételek és gyakorlatilag velük együtt minden, a komplexumhoz köthető egyéb bevételi forrás is elapadt (pl.: múzeum, ajándékbolt).

A Barcelona vezetőségének a fennálló helyzet miatt már arra kellett kérnie a legnagyobb hitelezőit, hogy adjanak neki haladékot.

A működő tőke már mínusz 600 millió eurón (kb. 214 milliárd forint) áll a klubnál, míg a hamarosan lejáró 300 millió euró (kb. 107 milliárd forint) adósság kapcsán plusz egy évet kértek, hogy ezt ki tudják fizetni.

Eredetileg a mostani hétvégén választották volna meg a Barcelona új elnökét, azonban a járványhelyzet miatt ezt márciusra halasztották. Egy biztos, bárki is legyen majd az új vezetője a katalán klubnak, óriási gondokkal kell szembenéznie.