Társoldalunk:

Óriási bajban van a Barcelona, bármikor csődbe mehet a klub

2021.01.23. 08:36

Sajtóhírek szerint egyre nagyobb bajban van az FC Barcelona. A világ egyik leghíresebb fociklubja hatalmas adósságot halmozott fel. A magas játékosfizetések és a korábbi igazolásokra költött pénz okozta gondok mellett a globális koronavírus-járvány miatt a bevételek is jelentősen megcsappantak.

Csak a 2020-as évben több százmillió eurót veszített a katalán klub a betegség miatt, mert be kellett zárniuk a stadiont, így a jegybevételek és gyakorlatilag velük együtt minden, a komplexumhoz köthető egyéb bevételi forrás is elapadt (pl.: múzeum, ajándékbolt).

A Barcelona vezetőségének a fennálló helyzet miatt már arra kellett kérnie a legnagyobb hitelezőit, hogy adjanak neki haladékot. A működő tőke már mínusz 600 millió eurón (kb. 214 milliárd forint) áll a klubnál, míg a hamarosan lejáró 300 millió euró (kb. 107 milliárd forint) adósság kapcsán plusz egy évet kértek, hogy ezt ki tudják fizetni. 

Eredetileg a mostani hétvégén választották volna meg a Barcelona új elnökét, azonban a járványhelyzet miatt ezt márciusra halasztották. Egy biztos, bárki is legyen majd az új vezetője a katalán klubnak, óriási gondokkal kell szembenéznie.