Társoldalunk:

Egymás után második meccsén nem tudott nyerni a bajnokságban a Ferencváros

2021.01.23. 18:59

Az NB I 17. fordulójában a Ferencváros a Puskás Akadémia otthonában lépett pályára, és hatalmas meglepetésre, egymás után második alkalommal nem tudott nyerni a bajnokságban a címvédő.

A Ferencváros szerdán 61 veretlen hazai meccs után kapott ki az Üllői úton a Diósgyőrtől 1-0-ra, ami egyben a Fradi első veresége volt a bajnokságban. A Fradi a Puskás Akadémia ellen is szenvedett, Szergej Rebrov csapata egyelőre nem találja a megfelelő formát a rövid téli szünetet követően.

A meccset egyébként a Ferencváros kezdte jobban, Tokmac kétszer is nagy helyzetbe került, de Tóth Balázs előbb lábbal, majd kézzel is védeni tudott, amikor kellett.

A félidő közepén már Tóth is verve volt, amikor Tokmac elé került a labda, de a norvég légiós lövése a lécet találta el. Az első félidő második felére az eső és a Puskás Akadémia is megérkezett, előbb Dibusz Dénesnek kellett védenie Antonio Mance lövése után, de a 43. percben már ő is tehetetlen volt.

Kiss Tamás ért el egy hosszú indítást, majd remekül passzolt Luciano Slagveer elé, aki megszerezte a vezetést. Az pedig csak Dibuszon múlt, hogy 1-0-s hátránnyal ment félidőre a Fradi, ugyanis Marius Corbu lövését bravúrral tudta védeni.

A második félidőben újabb gólt szerezhetett volna a hazai csapat, amikor Kiss Tamás Dibusz mentése után az üres kapura lőhetett volna, de Blazic önfeláldozóan mentett előle, az csak később derült ki, hogy kezezés előzte meg a helyzetet.

A túloldalon is Blazic volt a főszereplő, egy szöglet után fejelt kapu mellé, majd Tokmac hibázott hatalmas helyzetben, amikor Zubkov lövése után ütötte elé a labdát Tóth, de a norvég kapu mellé helyezett.

A második félidőben kétszer is sérülés miatt kellett cserélnie Rebrovnak, Somália és Botka is megsérült a meccsen.

A 81. percben sikerült egyenlítenie a Ferencvárosnak, amikor Myrto Uzuni szabadrúgásból lőtt egy remek gólt. 

Az utolsó pillanatban még Zubkov és Gera Dániel előtt adódott egy-egy lehetőség, de az eredmény már nem változott.

 Az 1-1 után a Ferencváros előnye még mindig tíz pont a tabellán a Fehérvár előtt.