Vágólapra másolva!
Hivatalos oldalán jelentette be az Arsenal, hogy távozik a csapattól a világbajnok német focista, Mesut Özil, aki a török Fenerbahce játékosa lett.

Mesut Özil szerződése nyáron járt volna le Londonban, de az Arsenal már télen elengedte játékosát, aki nem játszott lassan egy éve a csapatban.

Mesut Özil összesen 254 meccsen lépett pályára az Arsenalban, 44 gólt szerzett és adott 77 gólpasszt.

A klubváltásról a Fenerbahce is beszámolt, Özil három és fél évre írt alá a törököknél, ahol Szalai Attila is a csapattársa lesz majd.

Angol sajtóhírek szerint Özil heti 350 ezer fontos fizetése alaposan csökken majd és heti 67 500 fontos keres majd, ami így is hatalmas összeg a topligákon kívüli fizetéseket tekintve.

A Gelsenkirchenben született 32 éves Özil a Schalke 04, a Werder Bremen és a Real Madrid együttesében szerepelt, mielőtt Londonba került. A német válogatottban 92 mérkőzésen 23 gólt szerzett, 2010-ben világbajnoki bronz-, négy évvel később pedig aranyérmes volt. A mértékadónak tartott transfermarkt.com szakportál szerint 2018 májusában még 50 millió euró volt Özil becsült piaci értéke, jelenleg viszont már csak ötmillió euró.