Társoldalunk:

Nem bírt egymással a Honvéd és Zalaegerszeg az NB I-ben - videó

2021.01.24. 20:07

2-2-es döntetlent játszott egymással a Budapest Honvéd és a Zalaegerszeg a labdarúgó NB I 17. fordulójában.

Mindkét csapatnak több játékosát is nélkülöznie kellett különböző okok miatt az idei első bajnoki mérkőzésükön, és az új igazolások szintén nem kerültek be a kezdőbe egyik oldalon sem. Pisont István első alkalommal irányította kinevezett vezetőedzőként a Honvédot, eddig csupán megbízott trénerként dolgozott.

A csapatok óvatosan kezdték a meccset, egy ideig egyik oldalon sem alakult ki említésre méltó lehetőség. A 12. percben a ZTE került helyzetbe, Zimonyi Dávid ügyes csel után passzolt Könyves Norbert felé, de Djordje Kamber menteni tudott a magyar válogatott csatár elől.

A 27. percben aztán megszerezte a vezetést a Honvéd. Hidi Patrik 26 méterről szerzett szépségdíjas gólt, egy lecsorgó labdát óriási erővel bombázott a bal felső sarokba.

A vendégcsapat jóval többet birtokolta a labdát és többször lőtt kapura, a hazai együttes inkább a kontratámadásokra rendezkedett be. A pihenőre egygólos Honvéd vezetéssel vonulhattak a csapatok.

A második félidő elején a ZTE egyik új szerzeménye, Futács Márkó is beállt csereként, egyértelműen látszott, hogy gólt, gólokat akar szerezni a zalai klub.

Ez majdnem az első támadásból sikerült, Szánthó Regő lőtt szorongatott helyzetből kapura, de Tomas Tujvel védeni tudott.

A 65. percben viszont már nem úszta meg a bekapott gólt a Honvéd, a játék képe alapján teljesen megérdekelten kiegyenlített a ZTE. Szánthó szabadrúgása kijött Tujvelről, a kipattanót Zimonyi tette középre, Szépe János pedig közelről a kapuba terelte a labdát.

Ettől a góltól olyannyira lendületbe jött a Zalaegerszeg, hogy lőtt egy újabbat. Bedi Bence a balszélről betört a 16-oson belülre és parádés gólt vágott a bal felsőbe. Megfordította a mérkőzést a vendég együttes.

Ennek azonban nem sokáig örülhetett, mert ezt követően hamar 11-eshez jutott a Honvéd, amelyet Gazdag Dániel váltott gólra, újra döntetlenre alakítva az eredményt.

Változás már nem történt a későbbiekben, a fordulatos mérkőzés végül 2-2-es végeredménnyel zárult. 

 

NB I, 17. forduló:
Budapest Honvéd - Zalaegerszeg 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Hidi (27.), Gazdag (77. 11-esből), ill. Szépe (67.), Bedi (75.)