Társoldalunk:

Újra Dárdai Pál lehet a Hertha vezetőedzője

2021.01.24. 07:05

2015 telén, amikor Dárdai Pál egyszer már benntartotta a Bundesliga1-ben a berlini Hertha csapatát, most újra nehéz helyzetben van. A Kicker szerint könnyen lehet, hogy az élet ismétli önmagát, és a magyar szakember hamarosan leülhet az első csapat kispadjára. Azóta kiderült, hogy menesztették Bruno Labbadia vezetőedzőt és Michael Preetz menedzsert.

Szombaton a berlini Hertha hazai pályán súlyos, 4-1-es vereséget szenvedett a Werder Bremen csapatától. Így áll most a bajnokság a német első osztályban:

Látható, hogy a Hertha már csak két pontnyira van az osztályozós helytől. A Kicker szerint a szombati meccs volt a jelenlegi edző, Bruno Labbadia utolsó meccse a kispadon. Dárdai Pál jelenleg a Hertha U16-os csapatát vezeti, éppen ezért a legkézenfekvőbb megoldás az lenne, ha őt kérné fel a klubvezetés.

A Kicker szerint könnyen elképzelhető, hogy Dárdai Pál tér vissza a Hertha kispadjáraForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jörg Carstensen

A Kicker azt is megírta, hogy Dárdai esetleges kinevezése esetén a sportigazgatónak, Michael Preetznek is távoznia kell majd. Preetz volt az, aki 2019-ben nem hosszabbította meg a magyar szakember szerződését, mert Dárdaival nem látta a további fejlődés lehetőségét. A német újság azt is leírja, hogy ez minden idők legdrágább Hertha Berlinje, ami a játékosok összértékét illeti.  Éppen ezért nem lehet tovább nézni azt a vergődést, amelyet a csapat a Bundesligában produkál. Labbadia és Preetz szerződése amúgy 2022-ig szól.

A szombat délutáni Bremen elleni találkozó előtt 250 Hertha-szurkoló tüntetett a berlini Olimpiai Stadion előtt - írta meg a Berliner Morgenpost. A szurkolók Preetz és a klubelnök, Werner Gegenbauer azonnali távozását követelték. 

Frissítés:

Vasárnap menesztették Bruno Labbadia vezetőedzőt és Michael Preetz menedzsert. Az 54 éves Labbadia tavaly áprilisban vette át a fővárosiak kispadját Alexander Nouritól. Preetz már 25 éve dolgozott a klubnál, és 11 éve alkalmazták menedzserként. Sajtóértesülések szerint a vezetőedzői poszt első számú várományosa Dárdai Pál, aki 2015-től 2019-ig már irányította a Herthát, jelenleg pedig az egyesület utánpótlásában tevékenykedik.