Társoldalunk:

Özil bemutatkozott Szalaiéknak, túl van az első edzésén a Fenerbahcénál - videó

2021.01.25. 17:12

A magyar válogatott Szalai Attilát foglalkoztató Fenerbahce labdarúgóklub vasárnap jelentette be a világbajnok német Mesut Özil leigazolását. Az Arsenaltól távozó középpályás már be is mutatkozatott a csapattársaknak, és túl van az első edzésén is. Közben a klub elnöke pénzt kér a szurkolóktól a játékos fizetésére. 

A játékos egy héttel ezelőtt az NTV török televízió-csatornán beszélt először arról, hogy a Fenerbahcéban folytatja pályafutását. A klasszis középpályás átesett az ilyenkor szokásos állapotfelmérésen és orvosi vizsgálatokon, aláírta három és fél évre szóló szerződését, majd edzett is az új klubjánál. 

A Fenerbahce elnöke, Ali Koc felkérte a csapat szurkolóit, hogy segítsenek előteremteni Mesut Özil évi 13 millió eurós fizetését, mivel a klubnak 515 millió eurós adóssága van. Az adománygyűjtő kampányban SMS-ekkel lehet támogatni az egyesületet. Hozzátette, akár egymillió rövid szöveges üzenet is érkezhet az 1907-es számra - ami a klub alapításának éve -, egy SMS pedig nem egészen két euróba kerül a küldőnek.