A Benfica játékosának, Haris Seferovicnak egyszerűen nem volt jó megmozdulása a portugál bajnokin

Horizontal
Benfica's Swiss forward Haris Seferovic reacts during the Portuguese league football match between SL Benfica and CD Nacional at the Luz stadium in Lisbon on January 25, 2021. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)
Vágólapra másolva!
Minden játékosnak vannak rosszabb napjai és gyengébb mérkőzései, de, amit Haris Seferovic művelt a Nacional ellen, arra nehéz szavakat találni.

A 28 éves, 68-szoros svájci válogatott csatár nem egy világklasszis támadó, és a portugál bajnokság sem tartozik a futball csúcsához, de azért 2017 óta 81 bajnokin 35 gólt szerezni, nem rossz teljesítmény. Ehhez képest Seferovic a forduló előtt a tabellán 16., már a kiesési osztályozót jelentő helyen álló Nacional ellen akkorát nullázott, hogy arra nehéz szavakat találni.

A portugál nyelvű Twitter-bejegyzés "megfejtése" így szól: 0 gól, 0 gólpassz, 0,8-as xG, azaz legalább a gól lehetőségét magában horzodó megmozdulás (magyarán egy sem), 4/0 kaput eltaláló lövés, 33 százalékos passzpontosság, 5 labdakezelési hiba, 20(!) labdavesztés és 0 védekező akció.

A legveszélyesebb megmozdulása:

A Benfica végül 1-1-et játszott hazai pályán a Nacionallal, és ahelyett, hogy pontszámban beérte volna az egy meccsel kevesebbet játszó (14) éllovas Sportingot, a Farense otthonában győzni tudó Porto is megelőzte.

Nem csoda, ha a Benfica drukkerei ezek után a pokolba kívánják Seferovicot, aki viszont lehet, hogy annál sokkal jobb helyre fog kerülni, ugyanis élénken érdeklődik iránta a Premier League-ben szereplő West Bromwich Albion.