Társoldalunk:

A Benfica játékosának, Haris Seferovicnak egyszerűen nem volt jó megmozdulása a portugál bajnokin

2021.01.26. 09:44

Minden játékosnak vannak rosszabb napjai és gyengébb mérkőzései, de, amit Haris Seferovic művelt a Nacional ellen, arra nehéz szavakat találni.

A 28 éves, 68-szoros svájci válogatott csatár nem egy világklasszis támadó, és a portugál bajnokság sem tartozik a futball csúcsához, de azért 2017 óta 81 bajnokin 35 gólt szerezni, nem rossz teljesítmény. Ehhez képest Seferovic a forduló előtt a tabellán 16., már a kiesési osztályozót jelentő helyen álló Nacional ellen akkorát nullázott, hogy arra nehéz szavakat találni.

A portugál nyelvű Twitter-bejegyzés "megfejtése" így szól: 0 gól, 0 gólpassz, 0,8-as xG, azaz legalább a gól lehetőségét magában horzodó megmozdulás (magyarán egy sem), 4/0 kaput eltaláló lövés, 33 százalékos passzpontosság, 5 labdakezelési hiba, 20(!) labdavesztés és 0 védekező akció.

A legveszélyesebb megmozdulása:

A Benfica végül 1-1-et játszott hazai pályán a Nacionallal, és ahelyett, hogy pontszámban beérte volna az egy meccsel kevesebbet játszó (14) éllovas Sportingot, a Farense otthonában győzni tudó Porto is megelőzte.

Nem csoda, ha a Benfica drukkerei ezek után a pokolba kívánják Seferovicot, aki viszont lehet, hogy annál sokkal jobb helyre fog kerülni, ugyanis élénken érdeklődik iránta a Premier League-ben szereplő West Bromwich Albion.