Társoldalunk:

Petry Zsolt: A legjobb döntés született Dárdai visszatérésével

2021.01.26. 07:36

Petry Zsolt a Hertha Berlin csapatánál Dárdai Pál nélkül is a kapusokkal dolgozott, de boldogan várja vissza a frissen, újra kinevezett vezetőedzőt az edzésekre.

"Érződött, hogy ha váltás lesz, Palinak kell jönnie. Mindenki ezt gondolta a lehető legjobb megoldásnak. Ismeri a körülményeket, rendszeresen követte a meccseket, az átigazolásokat, a játékosok teljesítményét, szóval tudja, milyen csapatot vesz át. Érezni rajta, hogy jót tett számára a kihagyás. Feltöltődött, kipihent. Megtartani az edzéseket, jó, ha a vezetőedzői munka negyedét, ötödét kiteszi. Olyan elhivatottsággal és alázattal végezni ezt a munkát, ahogyan ő csinálja, négy és fél alatt kiégetheti az embert" - mondta Petry Zsolt a Nemzeti Sportnak.

Petry Zsolt alig várja a közös munkátForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

"Alig várom a keddi edzést, biztos vagyok benne, hogy olyan lesz, mintha nem is lett volna az elmúlt másfél év. Fontos megjegyezni, bár Labbadia erőnléti edzője, pályaedzői is távoztak, az én szerződésem továbbra is élt az első csapatnál, így nem is kellett újra felkérni. Leszámítva egy rövid időszakot, amikor Jürgen Klinsmann nem számított a munkámra, szerencsére Ante Covic és Labbadia mellett is a csapat kapusaival dolgozhattam. Most folytatom tovább a munkát. 

Berlinben jelenleg adva vannak a jó képességű futballisták, csapatot kéne belőlük valahogy építeni. Ha bárki képes erre, akkor az éppen Dárdai Pál.