Társoldalunk:

Eldőlt: Thomas Tuchel lett a Chelsea edzője

2021.01.26. 19:45

Ahogy az várható volt, a Premier League-ben szereplő Chelsea FC a klublegenda Frank Lampard hétfői kirúgása után bejelentette, hogy a Paris Saint-Germaintől decemberben elküldött Thomas Tuchel lett a csapat új edzője.

A német szakember másfél éves szerződést kötött a londoni klubbal, amely jelen pillanatban a kilencedik helyen áll a Premier League-ben. 

Tuchelt Párizsban másodedzőként Lőw Zsolt segítette, és a magyar szakember úgy nyilatkozott, nagy valószínűséggel a folytatásban is marad a német tréner mellett. 

„Szeretnék köszönetet mondani az irántam és a munkatársaimba vetett bizalomért. Mindannyian tiszteljük Frank Lampard munkásságát, és azt az örökséget, amit maga után hagyott a Chelsea-nél. Ugyanakkor alig várom, hogy találkozzak az új csapatommal, és dolgozhassak a világ legizgalmasabb bajnokságában. Hálás vagyok, hogy a Chelsea-család tagja lehetek, csodálatos érzés" – nyilatkozta a német szakember, akinek nem lesz teljesen ismeretlen a londoni közeg, ugyanis a csapat brazil védőjével, Thiago Silvával a PSG-nél, az amerikai Christian Pulisiccsel pedig Dortmundban dolgozott együtt.

Thomas Tuchel alig várja, hogy munkába állhassonForrás: AFP/Franck Fife

„Soha nem könnyű szezon közben edzőt váltani, de nagyon örülünk, hogy megszereztük Európa egyik legjobb edzőjét Thomas Tuchel személyében. Sok meccs hátra van még, így rengeteg mindent elérhetünk még ebben a szezonban. Üdvözöljük Thomast a klubban" – mondta Marina Granovskaia, a Chelsea klubigazgatója.

A 47 éves edző kedden este tartja meg az első edzését a Chelsea játékosainak, szerdán pedig a Wolverhampton Wanderers elleni bajnokin mutatkozik be a csapat élén.