A Fenerbahce drukkerei Sergio Ramoshoz hasonlították első meccse után Szalai Attilát - videó

Fenerbahce v Hes Kablo Kayserispor - Turkish Super Lig 2021,Turkish Super Lig, Szalai Attila
Szalai Attila kiválóan mutatkozott be a Fenerbahcéban
Vágólapra másolva!
A Fenerbahce drukkerei nagyon elégedettek voltak magyar válogatott labdarúgójuk, Szalai Attila teljesítményével, aki hétfőn győztes hazai meccsen mutatkozott be új csapatában.

A Süper Lig tabelláján második helyen álló isztambuli együttes a 21. fordulóban a 17. Kayserisport győzte le 3-0-ra, a magabiztos győzelemből tevékenyen vette ki részét a magyar légiós, aki törökországi debütálása alkalmával kezdőként végig a pályán lehetett a védelem tengelyében.

A Hürriyet török napilap internetes oldalának cikke szerint a Fenerben először pályára lépő Szalai, akit a téli átigazolási időszakban a ciprusi Apollon Limasszoltól szereztek meg 4,5 évre, a találkozót követően a közösségi médiában az egyik leggyakrabban kiemelt név volt az együttes szurkolói részéről.

Ez már-már tökéletes bemutatkozás:

A drukkerek szerint végre megtalálták azt a középhátvédet, akit évek óta keresnek, mások a dán válogatott Jes Höghöz hasonlították játékát, aki 1995 és 1999 között számított meghatározó futballistának az isztambuliaknál, és a klub egyik legendás alakjaként a mai napig élénken él az emlékezetükben.

Ezen túl akadt olyan, akik Szalai stílusát a spanyolok klasszisához, Sergio Ramoséhoz hasonlította,

más szerint a magyar játékos az olasz kiválóság, Andrea Pirlo megfelelője középső védőként.

Kiemelték: a magyar védő egyáltalán nem volt megilletődve a mérkőzésen, amelyen végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. A hazaiak három góljából kettőnél remek helyzetfelismeréssel ő indította a támadást, emellett többször vállalkozott indításra.

Már egy összeállítás is készült az első meccsén mutatott játékáról:

Így nemcsak védőmunkája miatt érdemelt említést, hanem azért is, mert előre is bátran és pontosan játszott.

Passzainak 89 százaléka ment csapattárshoz, kilenc hosszú indításából pedig öt is sikeres volt.

A Fenerbahce által a napokban szerződtetett világbajnok német Mesut Özil hétfőn még nem lépett pályára.

A hét kör óta veretlen Fenerbahce kétpontos hátránnyal követi az élen álló városi riválisát, a Besiktast, a Török Kupában pedig február 9-én a szintén isztambuli Basaksehirrel találkozik a negyeddöntőben.