Társoldalunk:

A Chelsea új edzője mentheti meg két német válogatott focista karrierjét

2021.01.26. 08:08

A Chelsea kirúgta Frank Lampardot, és a menesztésének egyik fő oka, hogy nem sikerült megtalálnia a német Timo Werner és Kai Havertz helyét a csapatban. A klub új edzőjére, Thomas Tuchelre vár a feladat, hogy a két méregdrágán igazolt játékos jobb teljesítményt nyújtson a szezonban.

A két német válogatott játékost közel 120 millió fontért igazolta a londoni klub a nyáron, de eddig nem váltották be a reményeket, mivel nagyon rosszul játszanak az idényben. Frank Lampard edzősége alatt 35 bajnoki meccsen csupán öt gólt rúgtak és hat gólpasszt adtak, a csatár Timo Werner november óta nem lőtt gólt a bajnokságban.

Werner és Havertz együtt játszanak a német válogatottban isForrás: AFP/Ina Fassbender

A Chelsea új edzője, Thomas Tuchel végigjárta a német edzőképzés iskoláit, miután 25 évesen visszavonult az aktív játéktól - derül ki a BBC oldalálról. Az edző korábban már együtt dolgozott Christian Pulisiccel Dortmundban, és Thiago Silvával is a PSG-ben. Most mindketten a Chelsea játékosai.

Tuchelnek fontos, hogy a játékosai fejlődni tudjanak, és meg tudják tenni a következő lépést a karrierjükben. Mi edzőként csak szolgáljuk a focistákat, ez az ő játékuk- nyilatkozta korábban a német edző.