Társoldalunk:

Nem tudott nyerni a Chelsea Thomas Tuchel és Lőw Zsolt első meccsén

2021.01.27. 21:09

A Chelsea 0-0-ás döntetlent játszott hazai pályán a Wolverhampton ellen a Premier League 20. fordulójában.

A Chelsea kispadján bemutatkozott Thomas Tuchel, Lőw Zsolttal az oldalán. A londoni csapat előző mérkőzésén még Frank Lampard ült a kispadon, azonban a gyenge eredmények miatt nem maradhatott tovább. A Paris Saint-Germain csapatától decemberben menesztett német tréner és magyar segédje bízott abban, hogy győzelemmel sikerül indítani angliai karrierjüket.

Ennek szellemében aktívan kezdte a meccset a Chelsea, az első tíz percben beszorította ellenfelét, 80 százalékban birtokolta a labdát.

Az első félidőben nem született gól, pedig a hazai együttes két német légiósa, Kai Havertz és Antonio Rüdiger is közel állt hozzá, illetve a hajrában egy nagy Wolves-helyzet is adódott, Leander Dendocker fejese kerülte el kevéssel a kaput.

Thomas Tuchel ad instrukciókat Cesar AzpilicuetánakForrás: AFP/Frank Augstein

A második játékrészben is a Chelsea volt aktívabb, de a 72. percben Pedro Neto révén a vendég együttes találhatott volna be, a portugál játékos a keresztlécre lőtte a labdát.

A hajrában aztán nagyon nyomott a londoni csapat, de Mateo Kovacic, majd Tammy Abraham óriási helyzete is kimaradt.

Nem tudott nyerni végül a Chelsea, hiába játszott óriási fölényben, végül kénytelen volt 1 ponttal beérnie Thomas Tuchel és Lőw Zsolt első találkozóján.