Vágólapra másolva!
A fanatikus rajongók számára elképzelhetetlen, hogy a gyerekkorban megszeretetett csapatukat egyszer csak leváltsák, és a legnagyobb riválisnak kezdjenek el később szurkolni. A labdarúgók világában sem túl gyakori ez a jelenség – legalábbis nem mindenki vallja be –, mégis akadnak olyan sztárfocisták, akikről kiderült, hogy a kedvenc együttesük valamelyik nagy ellenfelénél lettek meghatározó játékosok, vagy éppen legendák. A teljesség igénye nélkül összeszedtük azokat a focistákat, akik nem abban a klubban váltak sztárrá, amelyről még fiatalként álmodoztak. Jöjjön többek között John Terry, Andrea Pirlo, Paul Pogba, Kevin De Bruyne, Gareth Bale, vagy éppen Isco.

A múlt sztárjai sem kivételek

A Manchester United legendája, Roy Keane hihetetlen módon hatalmas Tottenham-rajongó volt gyerekként. Keane-t a Sky Sports riportere kérdezte meg erről a témáról:

"Írországban nőttél fel, gondolom Manchester Uinted vagy a Liverpool rajongója voltál, vagy éppen a Celticé.

"Fura módon a Spursnek szurkoltam. Nem tudom, miért, de így volt" – mondta mindenki nagy meglepetésére Roy Keane.

Roy Keane nem is tudja, miért szurkolt a Tottenhamnek Forrás: AFP/Adrian Dennis

És hogy ez miért annyira meglepő?

A korábbi ír válogatott sztár összesen 470 mérkőzésen lépett pályára és 51 gólt szerzett a Manchester Unitedben. Tizenkét, rendkívül sikeres évet töltött a klubnál,

amelynek csapatkapitánya volt. A United-legenda hétszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes lett, valamint egyszer (1998–99) a Bajnokok Ligáját is megnyerte a manchesteri klubbal.

Ha John Terry nevét említjük, akkor mindenkinek azonnal a Chelsea együttese ugrik be. Ez nem is csoda, igazi klubikon a londoni klubnál az egykori klasszis védő. Fiatalon azonban nem a Chelsea volt a kedvenc csapata, a Manchester United megszállottja volt.

Ráadásul édesapán és a nagyapám is a Man United rajongói voltak" – árulta el Terry a Sun Sport beszámolója szerint

John Terry a Manchester Unitednek szurkolt Forrás: AFP/Andrew Yates

A jelenleg az Aston Villánál másodedzőként dolgozó Terry a Chelsea történetének legsikeresebb csapatkapitánya.

Ötször nyerte meg a Premier League-t és háromszor az angol Ligakupát, ugyancsak ötször az FA-kupát, kétszer az angol Szuperkupát, valamint a 2011/12-es szezonban a Bajnokok Ligáját is elhódította. A londoni klubban egészen elképesztőnek számító, 712 találkozón lépett pályára, és védő létére 66 gólt is szerzett a közel 20 év alatt.

Jamie Carragher, a Liverpool legendája még nagyobb „szentségtörést" követett el, ugyanis fiatal korában a városi rivális Evertonért rajongott.

"Gyerekként az életem az Everton körül forgott. Az egész gyermekkoromban csak az Everton érdekelt" – árulta el egy 2017-es interjúban a korábbi világklasszis védő.

"Néztem az 1986-os világbajnokságot. Az Everton abban a szezonban két sorozatban bukott Liverpoollal szemben.

Ha megkérdezték volna, hogy inkább az Everton nyerte volna meg mindkettőt, vagy Anglia nyeri a világbajnokságot, az Everton sikerét mondta volna" – árulta el Carragher.

Jamie Carragher a szíve szerint Everton-legenda lett volna Forrás: AFP/Paul Ellis

1986-ban az Everton mindössze két ponttal maradt le a Liverpool mögött az aranyéremről a bajokságban, míg az FA-kupa döntőjében 3-1-re kapott ki a városi riválistól.

Carragher azonban végül liverpooli legendává vált, pályafutása során 737-szer lépett pályára a csapatban, más klubban soha nem játszott.

1996 és 2013 között egyszer megnyerte a Bajnokok Ligáját (2004/05), kétszer az FA-kupát és háromszor az angol Ligakupát.

A két nagy rivális, a Milan és a Juventus színeiben érte el legnagyobb sikereit Andrea Pirlo, gyerekkorában mégis az Inter volt a kedvenc csapata.

így most is azért az együttesért rajongok, amelyben játszom " - mondta Andrea Pirlo a New York City FC hivatalos honlapjának adott interjújában 2016.ban, amikor az amerikai csapatban játszott.

Andrea Pirlo sokszor keserítette meg az Inter életét a városi rangadókon Forrás: AFP/Paco Serinelli

A Juventus jelenlegi edzője a Milanban 401, míg a Juventusban 164 mérkőzésen lépett pályára. A milánói sztárcsapattal kétszer, a Juvéval négyszer lett olasz bajnok.

Előbbivel kétszer a Bajnokok Ligáját is elhódította (2003 és 2007).

A jelen világklasszisai - az Arsenal szimpatizánsok

Talán nem túlzás azt állítani, hogy senki sem szereti jobban a Tottenham Hotspurst, mint Harry Kane. De ezt meg is lehet fordítani, a londoni csapat szurkolói Kane nélkül el sem tudják képzelni a kedvenc együttesüket.

Azonban gyerekként a városi rivális Arsenallal is szimpatizált,

büszkén viselte az Ágyúsok mezét. Az angol támadó az Arsenal akadémiáján edződött, mielőtt a Spusrbe ment.

– mondta Kane. Egyes hírek szerint egyébként annak ellenére, hogy viselte az Arsenal mezét a világklasszis játékos, mindig a Spurs volt számára az igazi szerelem.

Bár Kane még mindig csak 27 éves, már 315 meccsen viselte a Tottenham mezét, és összesen 207 gólt szerzett. A kétszeres PL-gólkirálynak azonban a nagy sikerekre még mindig várnia kell. Lehet, hogy eljött a váltás ideje?

Gareth Bale a második Spurs-korszakában egyelőre nem váltotta meg a világot, de így is imádják a Tottenham szurkolói. Pedig nem úgy nézett ki, hogy ő valaha is a Spursben fog játszani, ugyanis az Arsenal nagy rajongója volt.

A walesi szélső megszállottan szerette Thierry Henry és Dennis Bergkamp játékát.

"Sokat néztem az Arsenalt, és nagyon élveztem olyan embereket nézni, mint például Thierry Henry" - mondta egy tévéinterjújában Bale. "Régebben szerettem nézni Dennis Bergkampot is. Remek csapatuk volt. A Tottenham szurkolói nem fognak örülni, hogy ezt tartom (Henry Arsenal meze)" – tette hozzá.

Bale 216 mérkőzésen 60 gólt szerzett a Tottenhamben eddig, így talán ezt is megbocsájtották neki a drukkerek. A Spurssel mindössze egyetlen Ligakupa-győzelmet tud felmutatni a Real Madriddal négyszer BL-t nyerő walesi klasszis.

Franciaként nem tehetett mást abban az időben Paul Pogba, mint hogy a kedvenc játékosait a Premier League-ben követte. Legtöbben pedig a Manchester United riválisában, az Arsenalban játszottak.

Olyanok focisták, mint Patrick Vieira, Thierry Henry és Robert Pires. Így talán nem is olyan nagy csoda, hogy Pogba is az Arsenaknak drukkolt.

Paul Pogbát furcsa lenne az Arsenal mezében látni Forrás: AFP/Adrian Dennis

– árulta el Pogba, aki 16 éves korában került először a Manchester Unitedhez.

Pogba már 189 összecsapáson viselte a Manchester United mezét, amelyen összesen 36 gólja mellett ugyanennyi gólpasszt is kiosztott. 2011-ben megnyerte az MU-val a Premier League-t, kétszer az angol Ligakupát, valamint egyszer (2016/17) az Európa-Ligát is megnyerte a klubbal.

De Bruyne, Pogba és a Messi névre hallgató kutya

Kevin De Bruyne nélkül nehéz lenne elképzelni a jelenlegi Manchester Cityt. A világklasszis középpályás Belgiumban nőtt fel, így talán nem is hallott anno Man Cityről. Na persze ebben van némi túlzás, abban viszont nincs, hogy gyerekként hatalmas Liverpool-rajongó volt.

Állítólag egy Liverpool-címeres takaró alatt aludt, mindig a klub ruháit viselte, és le sem szakadt róla a Michael Owen replikamez.

„A kedvenc csapatom a Liverpool, a kedvenc játékosom Michael Owen, és ott akarok játszani" – mondta fiatalként De Bruyne.

A belga játékos már most legendának számít a Citynél, ahol eddig 245 meccsen lépett pályára és 60 gólig jutott.

Nála érdemes kiemelni az asszisztok számát is, 104 alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe a társakat. Kétszeres PL-győztes, egyszeres FA-kupa-győztes, illetve négyszer az angol Ligakupát is lehódította. A Bajnokok Ligája-trófea az, amely nagyon hiányzik a Manchester City és az ő kollekciójából is.

Raheem Sterling a hírek szerint még nem hosszabbította meg a 2023-ban lejáró szerződését a Manchester Cityvel – bár elvileg a szóbeli megállapodás már megszületett –, ennek pedig könnyen lehet az az oka, hogy a gyerekkori kedvenc csapatához igazolhat. Messzire mindenesetre nem kellene költöznie.

"Nem igazán kellene ezt mondanom – most biztosan nem –, de fiatal koromban hatalmas United-rajongó voltam" - vallotta be Sterling.

Raheem Sterling United-mezre vágyik titokban Forrás: Peter Powell

Sterlinget nehéz lenne elképzelni a Unitedben, ugyanis a városi rivális Citynél már 270 meccsnél és 109 gólnál jár.

A még mindig csak 26 éves játékos korábban egy másik rivális klubban, a Liverpoolban is játszott.

Sterling a Cityvel kétszer nyert angol bajnokságot, négyszer angol Ligakupát, és egy-egy alkalommal FA-kupát és angol Szuperkupát.

Alessio Romagnoli az AS Roma nevelése, de távozása után

nyíltan bevallotta, hogy a Lazióért dobog a szíve.

A jelenleg a Milanban játszó olasz válogatott védő nemcsak gyerekként rajongott a Lazióért, de most sem rejti véka alá, hogy rajong a római együttesért.

„Lazio-rajongó vagyok, és ez már mindig is így marad. Mindig szép érzéseket kelt bennem abban a stadionban játszani, ahova apámmal jártam. Az

– árulta el Romagnoli.

A 26 éves védő ennek ellenére soha nem játszott a Lazióban, a Milannál viszont lassan már legendává válik. Már összesen 211 találkozón lépett pályára a piros-fekete klub csapatkapitánya. A nagy sikerekre azonban még várnia kell. Sok trófeája nincs, egyszer Szuperkupa-győztes lett a Milannal 2017-ben.

Végül, de nem utolsósorban jöjjön egy igazán pikáns sztori. A Real Madrid sztárjának, Iscónak a gyerekkori mentora, Salvador Burgos beszélt arról, hogy a spanyol válogatott játékos gyerekként a Barcelonának szurkolt.

„Isco sosem beszélt a Real Madridról. Mindig is

a Málaga volt szíve csapata, és igen, mikor kicsi volt, inkább szurkolt a Barcának, mint a Madridnak"

– mondta Burgos a goal.com-nak adott nyilatkozatában.

Isco szívesen focizna együtt Lionel Messivel. Nem hiába nevezte el még a kutyáját is a Barca klasszisáról Forrás: DPPI via AFP/Manuel Blondeau

Isco ráadásul közel állt ahhoz, hogy az ősi rivális Barcelonához igazoljon. El is ment egy edzésre a La Masíára.

– tette hozzá Salvador Burgos.

A madridom.hu blog szerint Isco a bemutatása napján sem rejtette véka alá, hogy szimpatizál a Barcelona együttesével,

ugyanis a kutyáját Messinek hívja. Erről maga a játékos teljes természetességgel a következőt nyilatkozta:

„Volt egy másik kutyám is, őt Figónak hívom. Messi nevét nem fogom megváltoztatni,

mert akkor nem figyelne rám. Most a Real Madrid játékosa vagyok, és mindent meg fogok tenni ezért a mezért."

Isco már 321 találkozón húzta magára a Real Madrid mezét, amelyeken összesen 51 gólt szerzett. A 28 éves középpályás négyszer nyerte meg a BL-t, kétszer a La Ligát, egyszer a spanyol Király-kupát, kétszer a spanyol Szuperkupát, négyszer a klub-vb-t és háromszor az UEFA Szuperkupát a madridi sztárcsapattal.

Ezekből is látszik, hogy a bizony a legnagyobb sztárok is csak emberek, akiknek nem mindig a szívük szerint alakult a pályafutásuk, ennek ellenére mégis sikerült kivívniuk a szurkolók szeretetét, és legendává válni ott, ahol az élettől megkapták a lehetőséget a bizonyításra.