Társoldalunk:

A Kisvárda legyőzte a MOL Fehérvárt az NB I-ben

2021.01.27. 19:38

A Kisvárda hazai pályán a brazil Sassá két góljával 2-1-re legyőzte a MOL Fehérvár csapatát a labdarúgó NB I 17. fordulójának szerdai mérkőzésén. Győzelmével a Kisvárda feljött a tabella harmadik helyére éppen a Fehérvár mögé.

A tavaszi idényt az Újpest ellni 5-0-s sikerrel kezdő MOL Fehérvár kezdőjében ezúttal hiába keresték a szurkolók magyar válogatott három játékosát, Hangya Szilveszter, Nikolics Nemanja és Nego Loic, ahogy Dárdai Palkó és Kovács István is a kispadon kezdte a találkozót. 

Az első nagy helyzetre a 11. percig kellett várni, ekkor Dombó védte hatalmas bravúrral Stopira közeli fejesét. A másik oldalon a 18. percben alakult ki az első komoly lehetőség: fehérvári labdavesztés után Sasa lőhetett 14 méterről, de a fehérváriak szerb válogatott kapusa, Emil Rockov szögletre tolta az erős, jól helyezett lövést.

A 23. percben működött a várdai letámadás, a Vidi elvesztette a labdát 20 méterre a saját kapujától, a beadás Stopira sarkáról Sassá elé pattant, aki az alapvonalról pontosan gurított középre, Szimovic pedig közelről nem hibázott. 

Nem sokáig vezettek azonban a hazaiak, mert a 28. percben egy Houri-Alef-Fiola szabadrúgás variáció végén az ezúttal nagyot hibázó Dombó segítségével egyenlítettek a vendégek.

Az első félidő utolsó tíz perce is inkább a Fehérvárról szól, előbb lábbal kellett tisztáznia Dombónak Zivzivadze elől, majd Funsho gurítása ment nem sokkal kapu mellé.

A második félidőt látványosan aktívabban kezdte a Kisvárda, az 52. percben Sassá elől kellett mentenie Rockovnak, az 56. percben pedig Viana fejését kellett védenie a fehérvári kapusnak. A következő percben megint ők ketten voltak a főszereplők, Rockov ezúttal telibe találta Vianát, de a vendégek szerencséjére a labda a kapu mellett pattogott ki. Az 58. percben azonban már sem a kapus, sem a szerencse nem segített a Fehérváron, és egy nagyon szép támadás végén Sassá a második gólját is megszerezte.

A 73. percben ismét Rockov védett óriásit, majd Márton Gábor pályára küldte Nikolicsot és Kovács Istvánt is, de ők sem tudtak újabb lendületet adni a vendégeknek. Negónak az utolsó percben még volt egy nagy helyzete, de az is kimaradt, így a Kisvárda megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Sikerével Supka Attila csapata a tabella harmadik helyére lépett fel, míg a Fehérvárnak továbbra is maradt hét pont a hátránya a listavezető Ferencvárossal szemben.

Eredmény, NB I, 17. forduló:
Kisvárda–MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)
gól: Szimovic 23., Sassá 58., ill. Fiola 28.