Vágólapra másolva!
Az egykori Bajnokok Ligája-győztes Marseille különösebben nem szerepel rosszul a francia bajnokságban, ha elmaradt meccsét megnyerné, Európa Liga-indulási helyen állna. Egész Európa talán legrosszabb közbiztonságú nagyvárosában, Marseille-ben a szurkolóknak ez nem elég. A tulajdonos leváltását követelik, ezért betörtek az edzőközpontba. Ott gyújtogattak. 25 szurkolót - bűnözőt - letartóztattak. Az egyik játékos súlyosan megsérült, egy házi robbanó rakétával hátba lőtték. 

Az Olympique Marseille nem szerepel vészesen az idei szezonban sem. A Bajnokok Ligája csoportköréből ugyan kiesett, a francia bajnokságban pedig a hatodik helyen áll, de két meccsel kevesebbet játszott, mint az első Lyon. Kétségtelen viszont, hogy a legutóbbi négy fordulóban egy meccset sem nyert meg.

A dühös szurkolók betörnek a Marseille edzőközpontjába Forrás: France 24.com

A szurkolók - a gyújtogató, járókelőket, focistákat terrorizáló huligánokat nyugodtan hívhatjuk bűnözőknek - délelőtt a városban különféle transzparensekkel tüntettek André Villas-Boas vezetőedző, Jacques-Henri Eyraud klubelnök és az amerikai tulajdonos, Frank McCourt ellen.

Délután körülbelül 350 szurkoló úgy döntött, hogy elfoglalja a csapat edzőközpontját.

Lángba borult az OM edzőközpontja Forrás: https://rmcsport.bfmtv.com/

A marseille-i ultrák betörtek a betörtek a Robert Louis-Dreyfus edzőközpontba, ahol füstbombákat és petárdákat lőttek ki, gyújtogattak, végül a rendőröket is megtámadták.

A hatalmas káoszban néhány szurkoló betört az edzőközpont öltözőjébe is, ahol erőszakos jelenetek játszódtak le, a játékosokat akarták összeverni.

A huligánok betörték az ablakokat és összetörték a berendezést. Az OM edzője, André Villas-Boas és néhány játékos (Alvaro, Mandanda, Rongier) az utolsó pillanatban ki tudott menekülni az öltözőből.

A L'Equipe szerint az akciót már napokkal ezelőtt megtervezték, mivel Marseille szurkolói egyesületének tagjai egy múlt keddi találkozón gyűltek össze.

Marseille utcáin szombaton délelőtt jelentek meg azok a transzparensek, amelyek az OM elnökének azonnali távozását követelték Forrás: AFP/Nicolas Tucat

Közben a klub jelenlegi vezetőedzője, Andre Villas-Boas pénteken bejelentette, hogy az idény végén mindenképpen távozik a francia csapattól.

A Le Figaro értesülése szerint csak késő délután állt helyre a rend, 25 embert letartóztattak.

A legfrissebb hír az, hogy a történtek után a szombat estére tervezett OM-Rennes bajnoki mérkőzést nem játsszák le. Az egyik játékos, Alvaro Gonzalez pedig megsérült, egy robbanóanyaggal hátba lőtték. Az egyik francia hírtelevízió úgy tudja, hogy kórházba kellett vinni.