Társoldalunk:

Az utolsó percben lőtt góllal verte meg a Puskás az MTK-t

2021.01.30. 14:29

Az OTP Bank Liga 18. fordulójának szombat délutáni első mérkőzésén az MTK Budapest a Puskás Akadémiát fogadta. Mindkét együttes úgy kezdett neki a meccsnek, hogy egy győzelemmel ideiglenesen felléphet a bajnoki tabella harmadik fokára, sőt, az MTK-nak ehhez már egy döntetlen is elég lett volna. A mérkőzést a 95. percben szerzett góllal a Puskás Akadémia nyerte 1-0-ra, így jelenleg a harmadik a bajnokságban.

Az első félidőben a vendég csapat került mezőnyfölénybe, többször is próbálkoztak kapura lövéssel ebben a periódusban, mint a házigazdák. A meccs képéről sokat elárult ekkor, hogy míg a Puskás hat, addig az MTK csak egy szögletet tudott 45 perc alatt elvégezni.

A támadóbb futballt játszó felcsútiak aztán az első félóra végén meg is szerezhették volna a vezetést Slagveer révén. A fiatal holland támadó jól érkezett egy balról, a tizenhatoson belülre passzolt labdára, azonban lövése a kapufa mellett szállt el úgy, hogy az MTK kapusa már lényegében tehetetlen lett volna, ha pontosabb a kísérlet.

A 27 éves csatár egyébként is rendkívül aktív volt a találkozón, a második félidő elején közelről kínálta meg Mijatovicot, aki azonban résen volt és továbbra is őrizte a 0-0-s eredményt. Az MTK kapusát aztán az 55. percben le kellett cserélni, miután megsérült a bal lába és nem tudta tovább vállalni a játékot. A helyére Somodi Bence érkezett, akit eddig a Magyar Kupa mérkőzéseken láthattak a hazaiak kapujában.

A Puskás Akadémia fontos győzelmet aratott az MTK ellenForrás: MTI/Illyés Tibor

Sokáig nem váratott magára Somodi első védése, mert a 61. percben egy Puskás szabadrúgást követően hatalmas védéssel tolta ki a labdát a kapu torkából. 

A 79. percben aztán olyan történt a meccsen, ami nem sokszor fordul elő a labdarúgásban. Az MTK Budapest már mind az öt cserelehetőségét elhasználta, így amikor a csapatkapitány, Pintér Ádám megsérült és nem tudta folytatni a mérkőzést, emberhátrányba került a hazai csapat.

Az utolsó tíz percben mindent megtett a Puskás azért, hogy gólt szerezzen és elvigye a három pontot, és a 95. percben a csereként beállt Géresi Krisztiánnak köszönhetően ez sikerült is, így a Puskás nyerte a találkozót.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
MTK Budapest-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Erdős
MTK Budapest: Mijatovic (Somodi, 56.) - Alho, Nagy Zsombor, Pintér Á., Varju, Herrera (Ikenne-King, 75.) - Kata (Palincsár, 56.), Mezei (Cseke, 56.), Dimitrov (Bíró, 75.) - Varga R., Prosser
Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Szolnoki, Nunes, Spandler, Nagy Zsolt - Urblík, Corbu (Plsek, 75.) - Kiss T. (Baluta, 85.), Knezevic, Slagveer - Mance (Géresi, 71.)
gólszerző: Géresi (95.)
sárga lap: Dimitrov (48.), Herrera (62.), Pintér Á. (75.), illetve Knezevic (77.), Spandler (94.)