Vágólapra másolva!
A Bundesligában szereplő Hertha BSC a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a német világbajnok Sami Khedirát, aki szerződést bontott a Juventus csapatával.

A 33 éves védekező középpályás 3922 nap után igazolt vissza a Bundesligába. 2010. július 30-án a VfB Stuttgartból igazolt a Real Madridba.

„Alig várom, hogy először kifuthassak a pályára kék-fehér mezben.

– nyilatkozta Khedira, aki 2006. október 1-én egy Hertha elleni idegenbeli meccsen mutatkozott be a Bundesligában, a berlini csapatban pedig ott volt Dárdai Pál, a Hertha jelenlegi vezetőedzője.

Sami Khedira a vb-trófeával Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marcus Brandt

A Nationalelffel három világbajnokságon is szereplő 77-szeres válogatott játékos 20115 nyarán igazolt a Real Madridból a Juventushoz, azonban az idei szezonban még egy meccsen sem lépett pályára, és tavaly is csak 18 találkozón kapott lehetőséget.

„Olyan topjátékos érkezett, aki megfordult Európa legnagyobb csapataiban, az érkezése azonnali erősítést jelent.

Együtt voltunk a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon, tudom, hogy igazi vezéregyéniség, ezért különösen örülök, hogy a Hertha játékosa lett"

– mondta Arne Friedrich, a berlini csapat sportigazgatója.

Arne Friedrich, a Hertha sportigazgatója és az új szerzemény, Sami Khedira Forrás: herthabsc.de

Sami Khedira a Real Madriddal egy bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert, a Juventusszal pedig sorozatban öt bajnoki címet szerzett. A német válogatottban 77 mérkőzésen lépett pályára. A 2010-es világbajnokságon győztes gólt lőtt az Uruguay elleni bronzmérkőzésen - az volt az első találata a Nationalelfben. A 2014-ben megnyert világbajnokságon hat meccsen lépett pályára. A mai napig legendás brazilok elleni 7-1-re megnyert elődöntőben góllal és gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

A Bundesligában 14. berliniek azt is bejelentették, hogy kölcsönvették a szerb válogatott Nemanja Radonjicot az Olympique Marseille-től, a 24 éves légiósra támadó középpályásként számíthat az egy hete újra kinevezett Dárdai Pál.