Vágólapra másolva!
A téli átigazolási szezon hétfői befejezésével a Reuters hírügynökség elkészítette a legfontosabb változások listáját, ez alapján Szoboszlai Dominik lett a német labdarúgó-bajnokság legdrágább téli igazolása.

A 20 esztendős válogatott középpályásért a legutóbbi szezonban Bajnokok Ligája-elődöntős RB Leipzig 20 millió eurót fizetett a Red Bull Salzburgnak, ezzel

Szoboszlai minden idők legdrágább magyar futballistája lett, és ezen a télen Németországban sem adtak többet egyetlen játékosért sem.

Szoboszlai Dominik a Bundesliga legdrágább téli igazolása Forrás: motivio/Thomas Eisenhuth/motivio/Thomas Eisenhuth/Motivio/Thomas Eisenhuth

A másodikhoz képest Szoboszlai szinte dupla annyiba került, ugyanis Jeremie Frimpong 11 millió euróért érkezett a Celtictől a Bayer Leverkusenhez,

míg a harmadik helyen Kouadio Koné zárt, őt a Borussia Mönchengladbach 9 millió euróért szerezte meg a Toulouse-tól.

Szoboszlai az európai összevetésben is értékesnek számít a téli holtszezonban, hiszen mindössze három játékos előzi meg:

a listát Said Benrahma vezeti, akiért 23,1 millió eurót fizetett a West Ham United a Brentfordnak, míg a második éppen a londoniaktól távozó Sébastien Haller, akinek szerződtetésére az Ajax Amsterdam klubrekordot jelentő 22,5 millió eurót sem sajnált elkölteni. A harmadik Amad Diallo, akit az Atalanta 21 millió euróért adott el a Manchester Unitednek.

Szoboszlai Dominik sérülés miatt egyelőre még nem mutatkozhatott be új csapatában, ahol Gulácsi Péter és Willi Orbán személyében két válogatottbeli társa is van.

Az eddigi legdrágább magyar igazolások a transfermarkt alapján:
1. Szoboszlai Dominik, 2020 - 20 millió euró, Salzburg (osztrák)-RB Leipzig (német)
2. Dzsudzsák Balázs, 2012 - 19 millió euró, Anzsi Mahacskala (orosz)-Dinamo Moszkva (orosz)
3. Dzsudzsák Balázs, 2011 - 14 millió euró, PSV Eindhoven (holland)-Anzsi Mahacskala (orosz)
4. Détári Lajos, 1988 - 18 millió márka (8,7 millió euró), Eintracht Frankfurt (német)-Olimpiakosz (görög)
5. Szalai Ádám, 2013 - 8 millió euró, FSV Mainz 05 (német)-Schalke 04 (német)
6. Szalai Ádám, 2014 - 6 millió euró, Schalke 04 (német)-Hoffenheim (német)
7. Sallai Roland, 2018 - 4,5 millió euró, APOEL (ciprusi)-Freiburg (német)
8. Kádár Tamás, 2020 - 4 millió euró, Dinamo Kijev (ukrán)-Santung Lüneng (kínai)