Negyedosztályú csapat ütötte ki a Bayert a Német Kupából

fbl Horizontal
Essen players celebrates scoring during the German Cup (DFB Pokal) last 16 football match Rot-Weiss Essen v Bayer Leverkusen in Essen, western Germany on February 2, 2021. (Photo by Thilo SCHMUELGEN / POOL / AFP) / DFB REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND QUASI-VIDEO.
Vágólapra másolva!
A Német Kupa nyolcaddöntőjének kedd esti mérkőzésén a Bayer Leverkusen nyert helyzetből esett ki a negyedosztályú RW Essen ellen.

Az egyik legjobb német klub előbb hosszabbításra kényszerült nála sokkal esélytelenebb ellenfeével szemben. Majd ott hiába szerezte meg Leon Bailey a 105. percben a vezetést, az Essen hatalmas bravúrt bemutatva meg tudta fordítani a találkozót, és 2-1-re legyőzte/kiejtette a Leverkusent.

Az Essen kisebb csodát hajtott végre a Bayer Leverkusen elleni hosszabbításban Forrás: AFP/Thilo Schmuelgen

Emre Can és Jadon Sancho góljaival hiába került már az első 15 percben kétgólos előnybe a Borussia Dortmund, végül csak hosszabbításban tudta kiharcolni a továbbjutást a Paderborn ellen. A Ruhr-vidékiek a rendes játékidő ráadásának nyolcadik percében kapták az egyenlítő gólt, így kétszer tizenöt perces ráadásra kényszerültek. Erling Haaland a 96. percben megszerezte a győzelmet jelentő találatot.

Két másodosztályű együttes, a Holstein Kiel és a Darmstadt mérkőzése tizenegyespárbajba torkollott, amit végül a kieliek a kilencedik sorozatban tudtak 7-6-ra megnyerni.

A legsimább győzelmet a Werder Bremen aratta: a Weser partiak 2-0-ra legyőzték a Fürth csapatát.