Társoldalunk:

A MOL Fehérvár a Mezőkövesdet sem tudta legyőzni

2021.02.02. 21:55

A MOL Fehérvár 0-0-s döntetlent játszott a Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának kedd esti mérkőzésén.

Miután az elmúlt két bajnokijukat egyaránt elveszítették, a második helyük is veszélybe kerülhet a fehérváriaknak. Pechükre az ellen a Mezőkövesd ellen kellett volna javítaniuk, amelyik jelenleg az NB I legjobb formában lévő csapata. Pintér Attila együttese az elmúlt öt fellépésükből négyet megnyertek, és csupán egy alkalommal játszottak döntetlent.

Dárdai Palkó először kapott helyet kezdőként a MOL Fehérvárban. Márton Gábor számos sérültje miatt a szezonban szintén első alkalommal szavazott bizalmat a kezdő tizenegyben Kovács Istvánnak is. A hazaiak letámadással indították az összecsapást, a 12. percben mégis a kövesdiek alakították ki az első komoly helyzetet.

Martin Chrien a jobb oldalon megiramodva előbb átjátszotta Fiola Attilát, majd középre passzolt. Mivel a labda kicsit Marin Jurina mögé érkezett, ezért a szlovák játékosnak így igazítania kellett egyet, majd 12 mérerről csúnyán fölé lőtt. A Fehérvár ezután átvette a játék irányítását, főként Budu Zivzivadze volt veszélyes.

A köd miatti rossz látási viszonyok közepette Jurina mégis kis híján meglepte a hazaiakat, azonban tíz méterről leadott lövését Emil Rockov bravúrral védte. A két csapat helyenként agresszívabb stílusába bele-belecsúszott néhány szabálytalanság, Nagy Dániel, Dárdai és Chrien sem úszta meg sárga lap nélkül a gól nélküli döntetlent hozó első félidőt.

Nem született gól az első félidőben. Mezőkövesd Zsóry FC #vidimezőkövesd #vidi #molfehervarfc #szekesfehervar #veledazuton

Közzétette: MOL Fehérvár FC – 2021. február 2., kedd

Pintér Attila a szünetben kettőt is cserélt: Chrien helyét Vajda Sándor, Nagy helyét pedig Antonio Vutov vette át. A változtatásoknak meglett az eredménye, a vendégek veszélyesebben futballztak, Jurina beadásáról Vajda alig maradt le az ötösnél.

A 68. percben Szappanos Péter mégis majdnem gondoskodott róla, hogy a Kövesd hátrányba kerüljön. A vendégcsapat kapusa egy ártalmatlan helyzetben passzolta oda a labdát Funsho Bamgboyénak, azonban szerencséjére visszapattant hozzá a játékszer. Pár perccel később a másik kapusnak, Emil Rockovnak is meggyűlt a baja a labdával: a szlovák játékosnak a tizenhatos vonalánál kiesett a labda a kezéből, majd újra megfogta azt. A játékvezető mégis neki ítélt szabadrúgást.

A 78. percben Jurina fejesénél Rockov már verve volt, de Bolla Bendegúz a gólvonalról menteni tudott. A rendes játékidő utolsó percében Fiola húsz méterről bombázott kapura, azonban Szappanos védeni tudott. A MOL Fehérvár 0-0-s döntetlent játszott a Mezőkövesddel. A Fejér megyeiek így három mérkőzéses nyeretlenségi szériával a háttuk mögött utazhatnak a listavezető Ferencváros otthonába.

A Pintér Attila vezette Mezőkövesd pedig zsinórban hatodik fellépésükön sem találtak legyőzőre, így megerősíteeeék helyüket a bajnokság középmezőnyében.