Vágólapra másolva!
A Gulácsi Péterrel és Willi Orbannal a kezdőjében pályára lépő RB Leipzig 4-0-ra legyőzte a másodosztályú VfL Bochum együttesét a Német Kupában, és bejutott a legjobb nyolc közé.

Az RB Leipzig edzője, Julian Nagelsmann a lehetőségekhez képest a legerősebb kezdőtizenegyet küldte pályára a VfL Bochum elleni mérkőzésen. Gulácsi Péter és Willi Orban természetesen ott volt a csapatban, azonban a harmadik magyar játékos, a télen szerződtetett Szoboszlai Dominik továbbra sem játszhatott sérülés miatt. Mellette még másik négy futballistájára sem számíthatott a fiatal tréner.

Ettől függetlenül hamar megszerezte a vezetést a lipcsei együttes,

egy labdaszerzést követő akcióból Amadou Haidara a 11. percben előrevetődve csúsztatott a kapuba.

A hazai csapat magabiztosan uralta a játékot, másodosztályú ellenfele nem sok veszélyt tudott jelenteni Gulácsi kapujára, aki a 39. percben kapusként azt is megmutatta, hogyan kell söprögetőt játszani, higgadtan avatkozott játékba a 16-oson kívül.

A szünet előtt meg tudta duplázni előnyét a Leipzig. A Bochum kapusa egyértelmű szabálytalanságot követett el, elkaszálta Christopher Nkunkut.

A megítélt 11-est Marcel Sabitzer váltotta gólra.

Ajtó-ablak ziccerrel kezdte a második félidőt a hazai együttes, de a csereként beállt dél-koreai Hvang Hicsan a kapus kicselezése után csak az oldalhálót találta el.

A két csapat között egyértelműen látszott az osztálykülönbség, ezt a 66. percben újabb góllal nyomatékosította is a Leipzig.

Dani Olmo okos kiugratása után Yussuf Poulsen lőtt állítgatás nélkül a kapuba.

Poulsen nem sokkal később újabb gólt szerzett, ezúttal Angeliño szabadrúgása után fejjel volt eredményes a dán csatár.

A Bochum az utolsó percekre becserélte Novothny Somát is, azonban a magyar csatár sem tudott szépíteni a hajrában. Újabb gól már nem esett, a Leipzig magabiztosan győzött, és bejutott a legjobb nyolc közé.

Német Kupa, nyolcaddöntő:
RB Leipzig - VfL Bochum 4-0
Gólszerzők: Haidara (11.), Sabitzer (45+1. - 11-esből), Poulsen (66., 75.)