Hétórás késéssel indult a Bayern München a klubvilágbajnokságra

Hertha BSC - FC Bayern Munich Sports soccer Bundesliga
05 February 2021, Berlin: Football: Bundesliga,Hertha BSC - FC Bayern Munich, Matchday 20 at Olympiastadion. Kingsley Coman (l) celebrates his goal for 0:1 with Thomas Müller of Bayern Munich. Photo: John Macdougall/AFP-Pool/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series.
Vágólapra másolva!
Hétórás késéssel indult el a Bayern München labdarúgócsapata a katari labdarúgó-klubvilágbajnokságra.

A bajorok a pénteki bajnoki összecsapás után - amelyen Berlinben győzték le a Dárdai Pál edzette Herthát 1-0-ra - még éjszaka indultak volna, de megcsúsztak az idővel, és a légügyi szabályoknak megfelelően éjfélig már nem tudták volna elhagyni a német fővárost. A gép - amelyen így viszont cserélni kellett a legénységet - végül hét óra előtt pár perccel kapta meg a felszállási engedélyt.

A Bayern München 22 tagú utazó keretében nem lehetett Leon Goretzka és Javi Martínez, akikről egy hete jelentették be, hogy megfertőződtek a koronavírussal. Hans-Dieter Flick vezetőedző szerint Goretzka esetében van remény, hogy társai után utazik, és legalább a csütörtöki, második találkozón pályára léphet, Martínez katari szereplését azonban valószínűtlennek nevezte.

Lesznek hiányzói a Bayern Münchennek Forrás: Picture-Alliance via AFP/John Macdougall

A Bajnokok Ligájában címvédő német gárda a klubvilágbajnokság hétfői elődöntőjében az egyiptomi al-Ahlival találkozik, míg a másik, vasárnapi párban a brazil Palmeiras ellenfele a mexikói Tigres UANL lesz. A 3. helyért és az aranyéremért csütörtökön küzdenek a tornán.