A Manchester United is semleges pályán játszik az Európa-ligában

health virus heritage Horizontal
A general view shows a boy cycling across a deserted area by the Juventus Allianz stadium in Turin on March 10, 2020 as Italy imposed unprecedented national restrictions on its 60 million people on March 10 to control the deadly coronavirus. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
San Sebastian helyett Torinóban kerül megrendezésre a Real Sociedad–Manchester United találkozó az Európa-ligában, míg a Benfica Rómában "fogadhatja" az Arsenalt.

A legjobb 16 közé jutásért rendezett párharc első mérkőzésére a brit koronavírus-helyzet miatt nem kerülhet sor a baszk városban február 18-án, a spanyol kormány ugyanis megtiltotta, hogy Nagy-Britanniából bárki is belépjen az országba, írja közleményében a Manchester United.

Torinó várja a csapatokat Forrás: AFP/Marco Bertorello

Így a Bajnokok Ligájában szereplő honfitársakhoz, azaz a Manchester Cityhez és a Liverpoolhoz hasonlóan Ole Gunnar Solskjaeréknak is új helyszín után kellett nézniük. Azonban míg a két BL-csapat egyaránt Budapestet választotta a Mönchengladbach, illetve az RB Leipzig elleni mérkőzése helyszínéül, addig a MU Torinóban, a Juventus stadionjában lép pályára a Real Sociedad ellen 17.55-ös kezdéssel.

A MU közleménye szerint a február 25-i visszavágót továbbra is az Old Traffordon tervezik megrendezni. Mindkét mérkőzésre zárt kapuk mögött kerül majd sor.

A United számára nem ismeretlen a semleges helyszínen történő pályára lépés a sorozatban: az előző kiírásban a dán Köbenhavn (1-0) és a spanyol Sevilla (1-2) ellen is Kölnben játszottak az Európa-liga negyed- illetve elődöntőjében.

Hasonló okok miatt kellett új helyszínt keresni a Benfica-Arsenal meccsnek, amit a római Olimpiai Stadionban játszanak ugyancsak jövő csütörtökön, 21 órától. Ennek a párharcnak a visszavágója is semleges pályán lesz: London helyett az athéni Georgiosz Karaiszkakisz Stadionban, az Olimpiakosz Pireusz otthonában lépnek pályára a csapatok február 25-én.

Hétfőn vált hivatalossá, hogy az Európa-ligában a norvég Molde FK és a német Hoffenheim mérkőzését a spanyolországi Villarrealban rendezik.

Az Atlético Madrid-Chelsea BL-mérkőzés új helyszínét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.