Vágólapra másolva!
A Manchester United az FA-kupa ötödik körében a West Ham United ellen lépett pályára, és hosszabbítást követően 1-0-s sikerrel jutott a legjobb nyolc közé.

A Manchester United az előző fordulóban a Liverpoolt győzte le 3-2-re, míg a West Ham United az angol harmadosztályban szereplő Doncaster Rovers csapatát ütötte ki 4-0-ra.

A MU vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjaer alaposan felforgatta csapatát a hétvégi Everton elleni bajnokihoz képest, amely így a Henderson – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles – Matic, Fred – Greenwood, Van de Beek, Rashford – Martial összeállításban kezdett.

A két csapat legutóbb a 2015-16-os szezonban találkozott egymással az FA-kupában, akkor az első meccsen 1-1-es döntetlen született, a megismételt mérkőzésen viszont a United idegenben 2-1-re győzött.

Érdekesség, hogy Anthony Martial és Marcus Rashford egyaránt a 250. alkalommal lépett pályára a Unitedben.

Jobban kezdte a meccset a manchesteri csapat, amelyik egyből magához vette a kezdeményezést és komoly mezőnyfölényben játszott, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kidolgoznia. A 26. percben viszont nem sok hiányzott, hogy góllá érjen a fölény, egy szöglet után Lindelöf fejesét óriási bravúrral tolta a kapufára Fabianksi, majd Van de Beek közeli lövése vágódott szögletre egy védőről.

A United hiába birtokolta 70%-ban a labdát, a szünetig több gólszerzési lehetőség már nem adódott előttük, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

David Moyes változtatott a szünetben együttesén, aminek köszönhetően a londoniak teljesen elrontották a Manchester United játékát a második félidőre.

A West Ham United alaposan megnehezítette Maticék dolgát Forrás: AFP/Michael Regan

Solskjaer egészen a 73. percig kivárt a cserével, majd beküldte Bruno Fernandest és Scott McTominay-t. Azonban a portugál karmesterrel sem sikerült megtörniük a jeget a hazaiaknak, így következhetett a hosszabbítás.

A ráadás ott folytatódott, ahol a rendes játékidő befejeződött: United-fölény, amelynek aztán a 97. percben meg lett az eredménye. Egy kontratámadás után Rashford készítette le a lendületből érkező McTominaynak a labdát, aki kilőtte a jobb alsót.

A hátralévő időben már nem született több gól, így a manchesteriek 1-0-s sikerrel jutottak tovább a legjobb nyolc közé.