Vágólapra másolva!
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcadik fordulójában a Pintér Attila vezette Mezőkövesd 2-1-re nyert az NB II-es Ajka otthonában.

Két jó formában lévő csapat találkozott az ajkai Városi Sportcentrumban. A hazai csapat tavasszal veretlen az NB II-ben, míg a Pintér Attila vezette Mezőkövesd hét mérkőzés óta veretlen, és az OTP Bank Liga jelenlegi legjobb formában lévő csapata. Ebből kiindulva meglepetésként hatott, hogy a hazai csapat került előnybe a Szűcs Kristóf révén a 35. percben. Sokáig azonban nem örülhettek a vezetésnek az ajkaiak, ugyanis két perccel később a szlovák Martin Chrien fejesével egyenlített a Mezőkövesd.

Pintér Attila csapata nyolcaddöntős a Magyar Kupában Forrás: Gál Péter/mezokovesdzsory.hu

A csapatok életét rendkívül megnehezítette a játékra korántsem alkalmas talaj, így a labdajáratás helyett inkább a levegőben próbálkoztak a felek. A 74. percben aztán megfordította a Mezőkövesd. Egy baloldali szöglet után a rövid oldalon érkező Chrien csúsztatta meg a labdát, a hosszún álló Manuel Martic pedig pár centiről kapuba térdelte a labdát.

Az utolsó negyedórában az Ajka ment előre az egyenlítésért, de a sáros talaj miatt a céltalan felíveléseknél többre nem futotta, így az eredmény nem változott.

A Mezőkövesd ezzel továbbra is veretlen a tavaszi szezonban, a nyolcaddöntőben pedig az NB I-es Diósgyőrrel játszik Borsod megyei rangadót.

Magyar Kupa, 8. forduló:
Ajka (NB II)-Mezőkövesd-Zsóry FC 1-2 (1-1)