Vágólapra másolva!
A Chelsea január végén kinevezett vezetőedzője, Thomas Tuchel lehetőséget ad az ebben a szezonban eddig mindössze hat mérkőzésen pályára lépő spanyol kapusának, a sorozatos hibái miatt a kispadra szoruló Kepa Arrizabalagának.

A The Guardian megírta, hogy Thomas Tuchel a kezdőcsapatba nevezi a spanyol kapust a Chelsea csütörtöki FA Kupa meccsén a Barnsley ellen az 5. fordulóban. A német tréner azoknak a futballistáknak szeretne több játéklehetőséget adni, akik ebben az idényben lényegesen kevesebb alkalommal jutottak szóhoz a Premier League-ben.

Kepa 2018-ban rekordösszegnek számító 80 millió euróért érkezett az Athletic Bilbaótól a londoni együtteshez,

és eleinte ugyan első kapusnak számított, sorozatos hibái miatt kiszorult a kezdőcsapatból, sőt, az előző edzőnél, Frank Lampardnál csak a harmadik volt a rangsorban.

A világ legdrágább kapusa ebben az idényben csak 6 mérkőzésen lépett pályára,

ezeken 4 alkalommal hatalmas hibát vétett, a Liverpool ellen a bajnokság második fordulójában is nagy szerepe volt a vereségben.

Kepa újra bizonyíthat a Chelsea kapujában Forrás: AFP/Ian Kington

Nálam tiszta lappal indulhat, mert én nem foglalkozom az előzményekkel. Ha hibázik, akkor persze mindenki arról beszél, így nagy mentális erőre van szüksége. Én próbálom levenni róla a terhet. Minden kapussal így teszek. Hiszem, hogy Kepa képes a javulásra" - mondta játékosáról a Chelsea edzője.

"A Barnsley elleni meccs egy jó lehetőség a számára, remélhetőleg nem akar majd túlteljesíteni. Azt akarom, hogy egy normális meccset játsszon.

Nem kell megmutatnia senkinek, hogy készen áll arra, hogy a spanyol válogatott első számú kapusa legyen" -

tette hozzá Tuchel.