A Szerencsejáték Zrt. szerint nem volt fogadási csalás a Tállya-Kaposvár kupameccsen

2021.02.11. 13:00

A Szerencsejáték Zrt. nem tapasztalt "a szokásostól eltérő, gyanús fogadási mintát" a MOL Magyar Kupában szerdán lejátszott Tállya-Kaposvár labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban.

Az Szrt. Zrt. az MTI megkeresésére azt írta, a Tállya KSE-Kaposvári Rákóczi FC mérkőzést "a Szerencsejáték Zrt. minimum hármas kötésben, nyolc különböző típusú fogadási piaccal - például 1X2, gólszám 2,5, hendikep 1-0 - kínálta, amelyek között nem szerepelt az úgynevezett félidő/végeredmény fogadási lehetőség". A cég jelezte, hogy a meccs az élőben fogadható események közé sem került be.
Az összecsapás összesen 95 ezer szelvényen szerepelt, amely megfelel a Magyar Kupa ezen szakaszában beérkező átlagos fogadási számnak. Az előzetes esélyekhez képest a mérkőzés végeredménye meglepetésnek számít, de a szokásostól eltérő, gyanús fogadási mintát nem tapasztaltunk - olvasható az Szrt. levelében. A Szerencsejáték Zrt. kiemelte, a fogadási kínálatába bekerülő mérkőzésekkel kapcsolatosan sportfogadási szakembereik "folyamatos és alapos monitorozó tevékenységet folytatnak".

A nyolcaddöntőbe jutásért rendezett meccset a harmadosztályú Tállya 0-2-ről 5-3-ra nyerte megForrás: M4 Sport

Mind a sportszakmai, mind a fogadásszakmai információk értékelésre kerülnek, ez alól ez a mérkőzés sem volt kivétel. Rendkívüli intézkedés nem történt, a beérkezett fogadások érvényesek voltak, az eredmények megállapítását követően a nyeremények kifizetése rendben megkezdődött - áll a válaszlevélben. A nyolcaddöntőbe jutásért rendezett találkozót a harmadosztályú Tállya 0-2-ről 5-3-ra nyerte meg - fordulás után kevesebb mint negyedóra alatt négy gólt szerezve - a meccs után az NB II-ben szereplő Kaposvár kezdeményezte a mérkőzés kivizsgálását a Magyar Labdarúgó Szövetségnél és a Szerencsejáték Zrt.-nél is.
Klubunk tulajdonosa, vezetősége és szakmai stábja elhatárolódik a MOL Magyar Kupa nyolcadik fordulójában lejátszott Tállya KSE-Kaposvári Rákóczi FC mérkőzésen történtektől - írta ennek kapcsán közösségi oldalán a somogyi egyesület, amely elnézést kért minden Rákóczi-szurkolótól és minden kaposvári polgártól a történtekért.

Az MLSZ álláspontja változatlan: minden rendelkezésére álló eszközzel megvédi a sportágat a labdarúgással összeegyeztethetetlen cselekményektől, és a zérótolerancia elvét alkalmazza a csalókkal szemben. Aki részt vesz mérkőzések eredményének befolyásolásában, vagy annak kísérletében, azzal szemben a lehető legszigorúbban lép fel a szövetség - mondta az MTI-nek Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.