Tíz éve lőtte Wayne Rooney pályafutása leggyönyörűbb gólját - videó

Horizontal FOOTBALL MATCH FULL LENGH ACTION
Manchester United's English striker Wayne Rooney (2nd L) scores their second goal during the English Premier League football match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, north-west England on February 12, 2011. AFP PHOTO/ANDREW YATES RESTRICTED TO EDITORIAL USE Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo (Photo by ANDREW YATES / AFP)
Vágólapra másolva!
2011. február 12-én, napra pontos tíz évvel ezelőtt Wayne Rooney belőtte pályafutása legszebb gólját. A Manchester United történetének legeredményesebb futballistája a városi rivális Manchester City elleni rangadót döntötte el egy káprázatos ollózással.

A Premier League 2010/11-es szezonjában a 27. fordulóban találkozott a két csapat az Old Traffordon. A tabellát a Manchester United vezette 54 ponttal, második helyen az 53 pontos Arsenal állt, a City pedig harmadik volt 49 ponttal. A találkozó a presztízscsata mellett kulcsfontosságú volt a bajnoki címért folytatott harcban is.

Rooney ikonikus gólöröme az Old Traffordon Forrás: AFP/Andrew Yates

Az első félidő 41. percében a United szerzett vezetést a portugál Nani találatával, majd a 65. percben mára már City-legendává váló David Silva egyenlített. A döntetlen az Arsenalnak lett volna a legjobb, azonban a 78. percben jött a pillanat, ami örökre emlékezetes marad a futballtörténelemben. Nani jobboldali beadása úgy tűnt, túlságosan Rooney mögé érkezik, azonban az angol válogatott támadó egy elképesztő ollózással 11 méterről kilőtte a bal felső sarkot.

Ezzel a győzelemmel a United lerázta magáról a Manchester Cityt, és végül 9 pont előnnyel nyert meg a Premier League-et.