Koronavírus miatt meghalt a világbajnok argentin csatár

FBL-WC-1978 Horizontal BLACK AND WHITE PICTURE WORLD CUP FOOTBALL MATCH FULL LENGH ACTION
Argentine player Leopoldo Luque (R) fights for the ball against his French opponent Marius Tresor (L), on June 6, 1978 in Buesnos Aires, during the football World Cup match in Argentina. (Photo by STAFF / AFP)
Vágólapra másolva!
71 éves korában meghalt a River Plate és az argentin labdarúgó-válogatott egykori csatára, Leopoldo Luque, aki az 1978-as hazai rendezésű világbajnokságon négy góllal segítette hozzá csapatát az aranyéremhez.

A Clarin című argantin lap beszámolója szerint Luque január közepén került kórházba koronavírus-fertőzéssel, azonnal az intenzív osztályra szállították, ahol egy hónappal később meghalt.

Luque 1967-től számos argentin klubban megfordult, de karrierje legfontosabb és legsikeresebb időszakát a River Plate-ben töltötte, ahol 1975 és 1980 között 176 bajnokin 75 gólt szerzett.

Az argentin válogatottban szintén 1975-től 1981-ig bezárólag 43 mérkőzésen 21 gólt szerzett. Tagja volt az 1978-as hazai rendezésű világbajnokságon aranyérmes argentin válogatottnak, amelyben négy góllal járult hozzá a sikerhez. Az első csoportmérkőzésen a 15. percben ő szerezte az argentinok egyenlítő gólját a magyar válogatott elleni mérkőzésen.

A botrányos találkozót, amelyen Törőcsik Andrást és Nyilasi Tibort is kiállította a játékvezető, 2-1-re nyerték meg a dél-amerikaiak.

Luque a következő, franciák elleni, szintén 2-1-re megnyert találkozón is eredményes volt, majd a középdöntőben a Peru elleni 6-0-s sikerből két újabb találattal vette ki a részét.