Társoldalunk:

Elhalasztották a legtöbb márciusi vb-selejtező meccset Ázsiában

2021.02.19. 14:53

Az ázsiai zónában elhalasztották a 2022-es, katari labdarúgó-világbajnokság selejtezős időszakában márciusra tervezett mérkőzések többségét.

A kontinens vezető szervezete (AFC) pénteken közölte, hogy a pandémia hatására meghozott utazási, illetve belépési korlátozások, továbbá a karanténszabályok miatt négy mérkőzés kivételével a többit májusra, illetve júniusra halasztják.

Az ázsiai térségben legutóbb 2019 novemberében rendeztek selejtezős összecsapásokat, majd korábban hasonló okok miatt már többször halasztani kényszerültek, ennek következtében jelentős csúszás alakult ki. A zóna versenyben lévő 40 válogatottja a második körben hat játéknapon jutott túl, a többségnek így még négy mérkőzése van hátra a június 15-re tervezett zárás előtt.

A 2022-ben Katar lesz a labdarúgó-világbajnokság otthonaForrás: MTI/EPA

Az AFC támogatásáról biztosította a tagszövetségeit, amelyeknek mindenben felajánlotta segítségét. Valamint megkezdte velük az egyeztetést arról: miként lehetne egy helyszínen megrendezni a hátralévő találkozókat.

A második körből továbbjutó 12 együttesre a tervek szerint újabb tízfordulós menetelés várna, amelyet szeptember elején terveznek indítani. A térségből négy együttes jut kvalifikációhoz a selejtezőből, míg egynek az interkontinentális pótselejtezőn lesz még erre lehetősége. Katar rendezőként biztos résztvevője a vb-nek.