Társoldalunk:

Pelé elismerte, hogy nem volt Superman, és azt se tudja, hány gyereke van

2021.02.20. 08:42

A 80 éves focilegenda, a brazil Pelé egy új dokumentumfilmben elmondta, hogy ő soha nem volt Superman, de az elismerte, annyi nője volt, hogy valójában sosem tudta, hány gyereke is van valójában.

A Sun beszámolója szerint Pelé sokkal több, mint egy régi harcos sportoló, ugyanis még most is az országának jelképe, igazi ikon, hős, szupersztár. És ez nem csak a pályán elért teljesítményei miatt van így. Akkoriban nehezítette a helyzetet a brazil politikai helyzet, a katonai kormányzatnak köszönhetően az egész ország nagyon sokat várt a nemzeti csapattól.

A hamarosan a Netflixen látható dokumentumfilm bemutatja majd, életét a gyermekkori szegénységtől az élete "legnagyobb pillanatáig", amikor Mexikóvárosban az Azteca Stadionban világbajnoki címig vezette a brazil válogatottat 1970-ben az olaszok ellen 4-1-re megnyert döntőn.

„Abban a pillanatban nem akartam Pelé lenni. Nem tetszett, nem akartam. Imádkoztam: Istenem, ez az utolsó világbajnokságom, segítsen jól felkészülni az utolsó világbajnokságomra" – árulta el Pelé, milyen szorongásai voltak.

„Nem voltam Superman, nem tettem csodákat, vagy ilyesmit. Csak egy rendes ember voltam, akinek megadatott azt az ajándék, hogy focista legyen" – tette hozzá.

Pelé az 1970-es világbajnokságonForrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Werek

A Bors szúrta ki, hogy a dokumentumfilmben a 80 éves focilegenda elismerte, annyi nője volt, hogy valójában sosem tudta, hány gyereke is van. 

Háromszor nősült, de annyiszor félrelépett, hogy sosem tudta pontosan, valójában hány gyereke is született.

"Őszintén szólva volt néhány kalandom, némelyikből gyerek is született, de sokszor csak utólag szereztem tudomást róluk" – vallotta be Pelé a Netflix új filmjében.

Valójában az első két házasságából Rosemeri dos Reis Cholbival és Assiria Lemos Seixassszal öt gyerek született – Kelly 54 éves, Edinho 50, Jennifer 42, és az ikrek: Joshua és Celeste 24 –, Anisia Machado házvezetőnőtől született Sandra, aki 2006-ban rákban hunyt el, míg egy 1968-as kapcsolatából Lenita Kurtz újságíróval Flavia, aki most 52 esztendős.

Pelé egyébként állítja, sosem csapta be az épp aktuális párját.

„Az első feleségem, sőt a barátnőim is tudtak az egyéb kapcsolataimról, sosem hazudtam a nőknek."

Ám Maria da Graca Xuxa korábbi modell egy kicsit másként látja.

Pelé valóban azt mondta, a miénk nyitott kapcsolat, de csak neki volt az."

Jelenleg harmadik nejével, a 48 éves Marciával él Sao Paulóhoz közel, egy tengerparti villában, akivel 2016-ban kötötte össze az életét.