Társoldalunk:

Meghalt a norvég pornókirály, 1 milliárd forintot hagyott egy harmadosztályú focicsapatra

2021.02.21. 16:45

A norvég harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Skeid labdarúgócsapatának vezetői közölték, hogy a norvég pornóipari mágnás, Leif Aage Hagen 30 millió norvég koronát, azaz nagyjából 1 milliárd forintot adományozott az együttesnek. A Skeid vezetősége hosszas megfontolás után köszönettel elfogadta az adományt.

A norvég pornókirálynak is nevezett Leif Aage Hagen nem sokkal karácsony előtt, 78 éves korában halt meg. A végrendeletének felolvasásakor derült ki, hogy mennyit adományozott az oslói kiscsapatnak. 

Megdöbbentünk, amikor megkaptuk az értesítést. Nagyon szokatlan helyzet volt ez a számunkra, hiszen korábban ekkora összeget még senki sem adományozott nekünk. Természetesen ez sokat jelent egy olyan klub számára, mint a Skeid" - mondta a klub vezérigazgatója, Daniel Holmeide Strand.

A harmadosztályú Skeid szurkolói OslóbanForrás: https://skeid.no

A klub weboldalán a következőket írta: Szeretnénk megköszönni Leif Aage Hagennek, hogy ránk gondolt. Köszönetet mondunk azért is, mert egész életében a mi csapatunknak drukkolt. Ezzel az adománnyal megteremti annak a lehetőségét, hogy a klub a jövőben még jobban szerepeljen, és még több embernek szerezzen örömöt."

A Norvégiában "Porno-Hagennek" nevezett üzletember egész életében rajongott a Skeidért. Vagyonát pornófilmek, pornómagazinok, szexuális játékok és hasonló segédeszközök behozatalával és eladásával szerezte.

Forrás