Társoldalunk:

Komoly büntetést kapott a Dortmund, mert Haalandék maszk nélkül, szurkolókkal ünnepeltek

2021.02.22. 19:40

A koronavírus-járvány miatti óvintézkedések és szabályok megsértése miatt 75 ezer eurós (27 millió forintos) pénzbírsággal sújtotta a Borussia Dortmundot a Német Labdarúgó Liga (DFL).

A dortmundiak szombat este 4-0-ra győztek az ősi rivális, sereghajtó Schalke 04 otthonában, és amikor visszatértek Gelsenkirchenből, az edzőközpont előtt szurkolók tucatjai várták őket. A játékosok egy része a buszon arcmaszk nélkül ünnepelt, és telefonjával rögzítette a fogadtatást.

A klub bejelentette, hogy elfogadja a 75 ezer eurós bírságot, és emlékeztetett, hogy vasárnap reggel már elnézést kért néhány játékosa, illetve az ünneplő szurkolók viselkedéséért.

A DFL közleménye szerint nem kérdés, hogy a "Revierderby" mindig különleges mérkőzés, viszont minden klub felelős a szabályok betartásáért, és annak ellenőrzéséért.

Jadon Sancho és Erling Haaland a Schalke elleni meccs utánForrás: dpa Picture-Alliance/Verwendung weltweit/Anke Waelischmiller

A Borussia Dortmund ügyvezető igazgatója, Hans-Joachim Watzke védelmébe vette a futballistákat és a drukkereket, ugyanakkor elismerte, hogy hibáztak.

Képzeljék csak el, hogy a csapat a diadal után hazatér, a szurkolók ünnepelnek, a játékosaink pedig viaszbábuként ülnek a buszon arckifejezések és gesztusok nélkül. Persze, a szabályokat mindannyiunknak be kell tartanunk" - mondta a 61 éves sportvezető.