Vágólapra másolva!
José Mourinho ismét a saját játékosait kritizálta egy vereség után, ezzel pedig csak felerősödtek azok a hangok, miszerint lejárt az ideje a Tottenhamnél. Már az utódját is tudni vélik.

Nem sikerült jól José Mourinho 50. bajnoki mérkőzése a Tottenham kispadján, a Spurs ugyanis 2-1-es vereséget szenvedett a West Ham United vendégeként. A vereség után Mourinho ismét abba a hibába esett, hogy a nyilvánosság előtt kritizálta saját játékosait, és őket tette meg bűnbaknak, miközben a játékosok saját maguk árnyékában játszanak az irányítása alatt.

– fakadt ki Mourinho csapata újabb bajnoki veresége után.

Szakértők szerint Mourinho nem képes kihozni a maximumot a játékosaiból, az elmúlt 16 évben pedig erre számos példa mutatkozik, például Kevin de Bruyne vagy épp Mohamed Szalah esete a Chelsea-nél. A belga idegronccsá vált Mourinho kezei alatt, majd a Wolfsburgba menekült ahol újra felépítette magát.

Inog a kispad Morinho alatt Forrás: AFP/Kirsty Wigglesworth

A Tottenham jelenlegi keretéből többen is tudásuk alatt teljesítenek jelenleg, többek között Dele Alli, Danny Rose, Gareth Bale és Matt Doherty. Utóbbit alig játszatja Morinho. Doherty mindössze kilenc bajnokin kezdett mióta a Spurs 15 millió fontért szerződtette a Wolverhamptontól, ahol sztár volt.

Mourinho kudarcait felerősíti az is, hogy más menedzserek egyre inkább ki tudják használni a rendelkezésükre álló játékosokat.

Brendan Rodgers és David Moyes a legfőbb példa arra, hogy akkor is lehet sikeres egy edző, ha nem költ milliókat.

Az eddigi 50. bajnokin a Spursszel Mourinho 81 pontot szerzett, és ez edzői karrierjének legrosszabb mutatója félszáz találkozó után. A legtöbb pontot első chelsea-s időszakában szerezte Mourinho, 126-ot, a Portóval 124-et, a Real Madriddal 123-at gyűjtött az első 50 bajnokin.

Angol lapértesülések szerint a Lipcse vezetőedzője, Julian Nagelsmann az első számú jelölt Mourinho helyére.