Társoldalunk:

A Barcelona simán nyert, Messi átvette a vezetést a góllövőlistán - videó

2021.02.24. 20:59

A Barcelona 3-0-ra legyőzte az Elche csapatát a spanyol labdarúgó-bajnokság 1. fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

A Barcelona az Elche együttesét fogadta hazai pályán a La Liga 1. fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés. A Barca már a második percben vezetést szerezhetett volna, azonban Trincao bal alsó sarokba tartó labdáját védeni tudta az Elche kapusa. Majd a túloldalon Lucas Boye hagyott ki ordító helyzetet öt méterről, labda csupán centikkel ment fölé. Majd ismét a vendégek hálóőrének, Edgar Badiának kellett óriásit védeni. Trincao szemet gyönyörködtetően szlalomozott át a védőkön, de a próbálkozása nem járt sikerrel.

A második félidőben sokkal összeszedettebben játszott a Barca, ennek pedig meg is lett az eredménye.
A hazai csapat már a 48. percben megszerezte a vezetést Lionel Messi révén. Ez volt az argentin zseni 17. gólja a bajnokságban, amellyel átvette a vezetést Luis Suáreztől a góllövőlistán. Majd nem sokkal később gyönyörű támadás után megszerezte a szezonbeli 18. bajnoki gólját is. Ezzel Messi zsinórban a hetedik bajnokiján talált be. Három perccel később Jordi Alba is betalált.

A folytatásban teljesen szétesett a vendég csapat, Ronald Koeman tanítványai pedig ezt kihasználva sorra alakították ki a helyzeteket. A hajrában Griezmann növelhette volna még tovább a gránátvörös-kékek előnyét, de előbb a felső lécen csattant a labdája, majd két perccel később kevéssel a kapu jobb oldala mellé lőtt.

A hátralévő időben már nem született több gól, így a Barcelona a második félidőben mutatott játékának köszönhetően 3-0-ra magabiztosan nyert az Elche ellen, és továbbra is ott van az Atlético Madrid és a Real Madrid nyomában.