Vágólapra másolva!
Az AC Milan hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott az Európa-ligában a Crvena zvezdával, így az idegenben szerzett góljainak köszönhetően tovább jutott a legjobb 16 csapat közé.

Ugyan Belgrádban az utolsó pillanatban kicsúszott a Milan kezéből a győzelem, de az idegenben szerzett gólok miatt kedvező helyzetből várhatta a visszavágót.

Stefano Piola sérülés miatt nem számíthatott Ismael Bennacerre és Mario Mandzukicra. A cserék között viszont helyet kapott Zlatan Ibrahimovic, aki kisebb sérülést szedett össze az Inter elleni bajnoki mérkőzésen.

Érdekesség, hogy a milánói együttes kapusa, Gianluigi Donnarumma éppen a meccs napján ünnepelte 22. születésnapját.

A Milan remekül kezdte a mérkőzést és egyből nekiesett ellenfelének. A 7. percben Marko Gobeljic ért kézzel a játékszerhez a tizenhatoson belül, Jesus Gil Manzano játékvezető a VAR segítségével megítélte a büntetőt, amit Franck Kessie magabiztosan értékesített.

A gyorsan bekapott gól nem törte meg a Crvena zvezdát. Kezezés miatt Pankov gólját még érvénytelenítette a bíró, de a 24. percben aztán összejött az egyenlítés. El Fardou Ben kapott jó labdát, majd a már védjegyévé vált mozdulattal elküldte a labdát a Milan kapusa mellett.

A második félidőben veszélyesebben játszott a Crvena zvezda Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Az első félidő végét megnyomta a Milan, amely kétszer annyi kapura lövéssel próbálkozott az első félidőben, mint a szerb együttes, de újabb gólt már nem sikerült szerezni.

Az első játékrészben a Milan 11-szer próbálkozott lövéssel, de ebből csupán kettő találta el a kaput.

Az elsőhöz hasonlóan a második félidő elejét is aktívan kezdte a Milan. A szünetben beállt Ibrahimovic fejjel tette Rebic elé a labdát, de a horvát válogatott támadó öt méterről kihagyta a ziccert.

A folytatásban viszont több veszélyes helyzetet is kialakított a szerb csapat. A 69. percben a születésnapos Donnarummának kellett óriási bravúrt bemutatni. Egy perccel később ugyan emberhátrányba került a Crvena, de a vendégek tíz emberrel sem adták fel. Azonban több gól már nem a találkozón, így a Milan az idegenben szerzett góljainak köszönhetően tovább jutott a nyolcaddöntőbe.

A Leicester City nem jutott a legjobb 16 közé, miután a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharc hazai visszavágóján 2-0-ra kikapott a cseh Slavia Prahától. Az első mérkőzésen gól nélküli döntetlenre végeztek egymással a csapatok, és az angliai találkozó első félidejében sem esett gól. Aztán a szünet után a csehek kétszer is eredményesek voltak, hazai részről viszont nem érkezett válasz.

A Manchester United a hazai visszavágón döntetlent játszott a Real Sociedaddal, vagyis bőven kitartott a négygólos előnye.

A hazaiaknál a 17 éves és 23 napos Shola Shoretire a legfiatalabb játékos lett, aki valaha pályára lépett az MU-ban európai kupamérkőzésen.

Az AS Roma magabiztosan, kettős győzelemmel búcsúztatta a portugál SC Bragát, amelynél a 2-0-ra megnyert az első mérkőzés után otthon 3-1-re bizonyult jobbnak.

Az olaszok első találatát a 2015 nyarán igazolt bosnyák Edin Dzeko szerezte, akinek ez volt a 29. gólja római színekben az európai kupaporondon - a selejtezőket nem számítva -, és ezzel Francesco Tottit megelőzve a klubtörténet legeredményesebb játékosa lett.

Európa-liga, a nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágók:
Manchester United (angol)-Real Sociedad (spanyol) 0-0
Továbbjutott: a Manchester United, 4-0-s összesítéssel.

PSV Eindhoven (holland)-Olimpiakosz (görög) 2-1 (2-0)
Tj.: az Olimpiakosz, 5-4-es összesítéssel.

Bayer Leverkusen (német)-Young Boys (svájci) 0-2 (0-0)
Tj.: a Young Boys, kettős győzelemmel, 6-3-as gólkülönbséggel.

Dinamo Zagreb (horvát)-FK Krasznodar (orosz) 1-0 (1-0)
Tj.: a Dinamo Zagreb, kettős győzelemmel, 4-2-es gólkülönbséggel.

AS Roma (olasz)-SC Braga (portugál) 3-1 (1-0)
Tj.: az AS Roma, kettős győzelemmel, 5-1-es gólkülönbséggel.

Leicester City (angol)-Slavia Praha (cseh) 0-2 (0-0)
Tj.: a Slavia Praha, 2-0-s összesítéssel.

AC Milan (olasz)-Crvena zvezda (szerb) 1-1 (1-1)
Tj.: az AC Milan, 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.

Club Brugge (belga)-Dinamo Kijev (ukrán) 0-1 (0-0)
Tj.: a Dinamo Kijev, 2-1-es összesítéssel.

A nyolcaddöntő sorsolását pénteken 13 órától rendezik.