Társoldalunk:

Mbappé űzheti el Madridból a Real belga sztárját

2021.02.26. 15:03

Ha a Real Madrid le tudja szerződtetni a Paris Saint-Germaintől Kylian Mbappét, akkor Eden Hazard ideje lejárhat a spanyol klubnál, ugyanis a francia világbajnok futballista kiszoríthatja a kezdőcsapatból a sérülékeny belga szélsőt.

Kylian Mbappé régóta a Real Madrid célpontja, és a madridiak elnöke, Florentino Pérez még azelőtt szeretné a spanyol fővárosba csábítani, mielőtt a francia támadó meghosszabbítaná 2022 nyarán lejáró szerződését a PSG-vel.

Nem lesz könnyű nyélbe ütni az üzletet, hiszen a párizsi együttes mindenáron megtartaná egyik legnagyobb sztárját, de ha megvalósul az átigazolás, akkor a Real Madridnál jelentős változtatások lehetnek a csapat támadószekciójában.

A madridi AS szerint Mbappé szerződtetésének egyik legnagyobb elszenvedője Eden Hazard lehet. A 2019-ben a Chelsea-től 100 millió euróért megvásárolt 30 éves szélső feladata az lett volna, hogy betöltse a Cristiano Ronaldo távozása után keletkezett űrt, de ez eddig finoman szólva sem sikerült neki.

A belga futballista rengeteg kritikát kapott gyengébb teljesítménye miatt, és a sérülések is folyamatosan hátráltatták abban, hogy csúcsformába lendüljön, hiszen az elmúlt másfél szezonban több mint 40 meccset hagyott ki különböző fizikai problémák miatt.

Eden Hazard madridi pályafutása eddig nem sikertörténetForrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A hírek szerint, ha Mbappé a Real Madrid játékosa lesz, akkor mindenképpen a bal szélen szeretne futballozni - igaz a Paris Saint-Germain-ben sokszor játszik középcsatárt is - és ez azt eredményezheti, hogy Hazard kiszorulhat a kezdőből, és akár távozhat is a spanyol fővárosból.

Persze könnyen elképzelhető, hogy Zinedine Zidane megtalálja a módját annak, hogy mindkét futballista egyszerre a pályán lehessen, de Hazard eddigi madridi szereplése bőven okot adhat arra, hogy eladásának gondolata felmerüljön Florentino Pérez fejében.